‘Gazi’de infazlara karşı direniş çağrısı’

Gazi mahallesinde gerçekleşen infazların “devlet odaklı” olduğunu belirten Gazi’de ki siyasi parti ve kurum temsilcileri, daha fazla direniş çağrısı yaptı.

İstanbul, Sultangazi ilçesine bağlı Gazi mahalesinde özellikle son bir yılda yoğunlaşan devlet odaklı infazlar son olarak Cihan Dindarik, isimli Kürt gencinin infaz edilmesi ile devam etti. Gazi’de bulun Partizan, HDP, Alevi Derneği ve ESP temsilcileri Gazi’de olup bitenlerin devletin paramiliter güçlerinin organizasyonu olduğunu kaydederek, Gazi halkını direnişe davet etti.

‘BU BİLİNÇLİ BİR KATLİAM KONSEPTİDİR’

Gazi Mahallesi Partizan Temsilcisi: Ali Asker Akkoç

Gazi’de yapılan infazlar bilinçli katliamlardır. Devlet şunu demek istiyor “Ya benin dediğim gibi olursunuz yada sizi açık açık katlederim” Gazi kent ormanında piknik yapan çocuklarımıza altmış tane mermi attılar. Sıradan, halkın evlatları olan gençleri katlettiler. Ondan sonra Doğubeyazıt’lı Cihan isimli bir gencimizi katlettiler. Cihan’ı işkence ile katlettiler. Şu mesajı veriyorlar; “Bana karşı çıkan herkesi öyle yaparım” Bugün asit kuyularında hala gençlerimiz var, kemiklerimiz var, ama sindiremediler. Sindiremezler.

Mücadele tüm hızıyla devam edecek. Bizim bu mücadeleyi vermek gibi bir sorumluluğumuz var. İnsanca yaşamak istiyorsak mücadele edeceğiz. Gazi’de yaşıyor ve oturuyorsak, Gazi’de bir bütün, olumlu olumsuz sorunlarımız ortaktır. Gazi, halkı olarak bir araya gelerek bu infaz ve katliam konseptine karşı mutlaka tepki geliştirmeliyiz, geliştireceğiz de.

’DEVLET ODAKLI ÇETELER İŞBAŞINDA’

HDP Gazi Mahallesi Temsilcisi: Ahmet Ular:

Gazi, her kesimin çok önem verdiği bir mahalle. Dolayısıyla her kesimin özellikle burada yaşayan gençlere yönelik planları var. Birileri Gazi mahallesinde gençleri hedef alıyor, özellikle gençlerin hedef alınması çok kaygı verici. Gençlerin siyasi mücadeleden uzak durması için uyuşturucu çeteleri ve bir takım grupların yer aldığı bir organizasyon var. Son olarak katledilen Cihan Dindarik, mahalle de çok bilinen ve sevilen bir insan, gençliğin öncülerinden birisiydi. Cenazesine de çok yüksek bir katılım oldu. Cihan’ın hedef seçilmesi özel bir şeydi. Olay çözülmedi, çünkü yeterince üzerine gidilmedi. Yeterli sahiplenme olmadığını düşünüyorum. Muhalif bir genç, özel olarak hedef alınan bir genç, dolayısıyla sahip çıkılması ve cinayetin aydınlanması gerekiyor.

‘GAZİ’DE Kİ İNFAZLAR DEVELT ORGANİZASYONUDUR’

Alevi Dernekleri Temsilcisi: İmam Balsever:

Gazi’de sokak ortasında ki yargısız infazlar 90’ları andıran bir hal almaya başladı. Son süreçte Gazi’de muhalif olarak bilinen, Kürt-Alevi, sol, sosyalist çevrelerin yaşadığı alanlarda çocuklarımız katlediliyor. Bununla toplum üzerinde büyük bir katliam ve şiddet sarmalı yaratılmak isteniyor.

Gazi’de sokağa kimseyi çıkamaz hale getirmek istiyorlar. En küçük hak arama durumunda bile ciddi bir şiddet devreye sokuluyor. Bu sıradan birşey değil, sistematik bir şekilde devreye sokulduğunu düşünüyorum. AKP darbeden sonra paramiliter bir takım örgütler yaratttı. Bunların başında geçmiş dönemde askeri üniformalı, şimdi emekli askerlerin olduğunu biliyoruz. Yine Ergenekon ve Balyoz sanıkları şu anda AKP’nin beyin takımı ve bu infazların planlayıcıları olarak görev yapıyorlar. Aksi halde herhangi bir polisin yapacağı bir iş değil. Dört Alevi genci, Pınar Gemsiz ve son olarak Cihan katledildi. Ciddi mana da Alevi ve Kürt toplumu üzerinde ciddi bir baskı ve katliam girişimi var. Bu bir devlet organizasyonudur, bu organizasyon Osmanlı Ocakları ve bugün AKP ile anlaşan Ergenekon eliyle yürütülüyor. Korkmuyoruz, korkmayacağız, aksi halde faşizm kurumsallaşacak ve nefes alamaz hale getirecek.

‘DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ’

ESP Gazi Mahallesi Temsilcisi: Serhad Demirtaş: Burada olan bitenler devlet eliyle yürütülüyor. Burada olan biten normal değil. Gazi, Alevi, Kürt, ilerici kimliği ve anti faşist tarihinden ötürü devleti her zaman ürkütüyor. Dolayısıyla devlet polis şiddeti de sistematik olarak uygulanıyor bu mahallede. AKP rejimi emekçilerin iradesini teslim almaya çalışıyor. Başaramayınca da teslim almanın en ilkel biçimlerini; İşkenceyi, infazları, tutuklamaları devreye sokarak yapıyor. Gazi’de tabi ki baskıya maruz kalmak için direnmenize, siyasi bir kimliğinizin olmasına da gerek yok. polis ve devlet güçleri burada her kesimi sistematik olarak hedefe alıyor. Yapılması gereken; Gazi halkının burada kurumlarına sahip çıkması ve direnişini daha da büyütmesidir.