Gebze cezaevinde gardiyanlardan tutsaklara baskı

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde Kovid-19’a yakalanan gardiyanların tutsaklara “Nasıl olsa öleceksiniz” diyerek ve psikolojik baskı yaparak, bir skandala imza attı.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde çok sayıda gardiyanın Kovid-19 olduğu öğrenilirken, cezaevi idaresinin de tutsaklara psikolojik baskı yaptığı belirtildi. Herhangi bir önlemin alınmadığı cezaevinde, gardiyanlar, “Nasıl olsa öleceksiniz” diyerek baskıda bulunuyor.

Cezaevindeki hak ihlallerini haftalık ailesi ile yaptığı telefonla görüşmesinde aktaran tutsak Sibel Uçar, gardiyanların tutuklulara ciddi psikolojik baskı uyguladığını belirtti. 6 yıldır cezaevinde bulunan Uçar, gardiyanların uyguladığı psikolojik baskının yönetim tarafından normalleştirmeye çalışıldığını anlattı. Uçar, birçok gardiyanın koronavirüs salgınına yakalandığını söyledi, tutukluların yaşamı tehlikeye attığını dile getirdi.

Uçar, şunları iletti: “Perşembe günü tutuklulara akşam kadar yemek verilmedi. Gardiyanlar bizlere, ‘nasıl olsa öleceksiniz’ gibi söylemlerde bulunarak psikolojik şiddet uyguluyor. Kantinden de faydalanamıyoruz. Cezaevi hiçbir önlemi almıyor ve kanser hastası 65 yaş üstü tutuklular var.”

Uçar, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.