Gebze'de tecrit protestosu

Marmara Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, Gebze'de açlık grevindeki tutsakları selamladı ve derhal tecridin kaldırılmasını istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevindeki Leyla Güven ve tutsaklarla dayanışma amacıyla Marmara Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi, Gebze Kent Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı eylem, polis ablukası altında gerçekleşti.

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” pankartı açan insiyastif üyeleri adına HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Leyla Aygün açıklama yaptı.

'ÖCALAN BARIŞIN TEMİNATI'

Türkiye ve Ortadoğu’da barışın teminatı olan Öcalan’ın tecrit altında olduğunu hatırlatan Aygün, tecridin bir insanlık suçu olduğunu ve kaldırılması gerektiğini belirtti.

Aygün, şunları söyledi: “Leyla Güven tahliye edilmiş olmasına rağmen asla geri adım atmamış, Sayın Öcalan ve tüm Türkiye halklarının üzerindeki tecrit kalkıncaya dek de açlık grevinin süreceğini belirtmiştir. Leyla Güven’in öncülüğünde bu direniş çoğalarak tüm zindanlara yayılmıştır. Aynı zamanda Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı olan Sabahat Tuncel ve Selma Irmak da bu direnişe dahil olarak direnişi büyütmüşlerdir."

Açıklamanın sonunda, uluslararası kamuoyunu, demokrasi güçleri, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye halkları tecridin kaldırılması için duyarlılığa çağrıldı.