Gebze'deki anneler, polis engeline rağmen buluştu

Gebze'de tutsak ailelerinin nöbet eylemi polisin engel ve tehditlerine rağmen devam etti.

İmralı tecridine karşı çocuklarının başlatmış olduğu açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek için tutsak aileleri ve yakınlarının Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlattığı nöbet eylemi 36’ncı gününde.

Eylem bir kez daha polisin “yasak" demesine rağmen devam etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe Örgütü binası önünde bir araya gelen ailelere HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan eşlik etti. HDP binası önünden cezaevine geçmek isteyen ailelerin bindikleri araçların etrafını cezaevine yakın ara sokaklarda polis ekipleri kesti.

POLİSTEN 'GÖZALTI' TEHDİDİ

HDP’li Muazzez Orhan, önlerinin polislerce kesilmesine tepki gösterdi. Orhan, “Yasa dışı bir şey yapmıyor bu anneler, yolu siz kapatıyorsunuz” dedi. Bunun üzerine polisler Orhan’a ve ailelere,  “Kocaeli Valiliği’nin ikinci bir emrine kadar tüm gösteri ve yürüyüşler yasak. Oturursanız ya da eylem yapmaya kalkarsanız gözaltı yapacağız” tehdidinde bulundu.

Orhan polis ile tartıştığı sırada aileler bulundukları yerde oturma eylemine geçti. Bir süre oturma eylemine devam eden aileler, daha sonra yarın tekrar geleceklerini belirterek eylemlerine son verdi. 

BASININ GÖRÜNTÜLERİNİ SİLDİLER

Ailelerin gidişleri sırasında polisler haber takibi yapan basın mensuplarının telefon ve malzemelerine el koydu. Bir süre malzemeleri vermeyen polis, görüntü ve fotoğrafları sildikten sonra geri verdi.