Gemlik Yürüyüşü’nü takip eden iki gazeteciye dava açıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için haziran ayında Bursa’da yapılan Gemlik Yürüyüşü’nü takip ettikleri sırada gözaltına alınan gazeteciler Rozerin Gültekin ve Ergin Çağlar hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

23 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutsak edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 12 Haziran’da “Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz” şiarıyla yürüyüş yapılmıştı.

Gemlik Yürüyüşü’nü takip eden Mezopotamya Ajansı muhabiri Ergin Çağlar ile Jinnews muhabiri Rozerin Gültekin’in de aralarında olduğu 10 dolayında kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri ardından serbest bırakılan iki gazeteci hakkında bu kez dava açıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki gazeteci, “2911 sayılı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılmak”la suçlanıyor.

Gazeteciler hakkında 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis talep edildi.  Çağlar hakkında hazırlanan iddianame Bursa 29. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 6 Aralık’ta görülecek.

Gültekin hakkındaki iddianame ise Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Bu davanın ilk duruşması  25 Ekim’de görülecek.