'Gençler saldırılara karşı meşru tepkilerini ortaya koymalıdır'

Tevgera Ciwanên Şoreşger: Bugün hem Rojava’ya hem Maxmur’a hem de Şengal’e yapılan saldırılara karşı Kürt gençliğinin meşru tepkisini ortaya koymalıdır.

Türk devletinin Rojava’yı ve Güney Kürdistan’ı hedef alan saldırılarına tepki gösteren Tevgera Ciwanên Şoreşger, Kürt gençlerini meşru tepkisini ortaya koyma çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Tevgera Ciwanên Şoreşger şunları belirtti: “Ortadoğu ve Kürdistan halkının özgürlük sevdasına umut olan Demokratik Konfederal sistem giderek sadece Ortadoğu’da değil, aynı zamanda tüm dünyaya da yayılmaktadır. Ulus-devlet sisteminin doğurduğu diktatör rejimler derin bir kaos dönemlerini yaşamaktadırlar. Varlığını sürdürmekte zorlanan bu sömürgeci sistemin iktidar güçleri kendilerini kaybetmekte, her yere ve herkese zarar vermektedir. Bu sistemin bir ürünü olarak adeta bir kanser hücresi gibi türemiş olan Erdoğan içinden çıkamadığı bu derin krizi Rojava üzerinden giderek tüm Ortadoğu’ya yaymanın peşindedir.

Bunun için de son olarak savaş sanayisi zirvesinde yaptığı açıklamada, tüm dünya halklarına özgürlük umudu veren Rojava'yı topyekün imha etme planını ilan etmiştir. Bundan tam 20 yıl önce, devletlerarası komplo nasıl ki Önderliğimize yönelerek özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi amaçlamışsa, bugün de Rêber Apo’nun özgür yaşam felsefesinin en canlı örneği olan Rojava’ya yönelen işgal saldırıları da komplonun devamı niteliğindedir. Biz Kürt gençleri için Rojava’yı hedef alan her saldırı Önderliğimizi hedef almış gibidir.

Tevgera Ciwanên Şoreşger olarak sadece Erdoğan’a değil, tüm işbirlikçi, komplocu ve faşist unsurlara, kurumlara ve rejimlere şunu açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz. Kürdistan gençliğinin ve Kürdistan halklarının öfkesini canlandırmak sizin için hayırlı olmayacak, Kürdistan bir kez daha faşizme mezar olacaktır! Önderliğimizin söylediği gibi, ‘Bütün dünyayı yenecek güçte bile olsak kimseye saldırmayız, ama halkımızı savunmak için bütün dünya bile üstümüze gelse direniriz.’ Buna rağmen Rojava’yı ve işgal etmeyi amaçlayan güçler şunu iyi bilmelidir: Başkaldıran Kürt gençliğinin direnişe kalkan yumruğu işgalcilerin kafalarına asla unutamayacakları bir darbe gibi inecektir. Rêber Apo'nun bir kadın devrimi olarak tanımladığı Rojava Devrimi Kürt genç kadınları için 5000 yıllık eril, oyunbaz, erkek-egemen sistemden alınan bir intikamdır. Genç kadınlar için bu saldırıların yeniden köleleştirilmekten başka bir anlamı yoktur ve bu saldırılara karşı en önde mücadele ederek özgürleşmeye devam edeceklerdir.

ROJAVA DÜNYA DEVRİMCİ GENÇLİĞİNİN MÜCADELE ETTİĞİ BİR YERDİR

Rojava aynı zamanda tüm dünyadan devrimci gençliğin akın akın koştuğu ve şehit düşerek özgürlüğü için savaştığı bir yerdir. Kürt gençler ve genç kadınlar ile yüreği özgürlük tutkusuyla çarpan enternasyonalist gençler olarak Rojava Devrimi’ne yönelen tüm saldırılar nerede olursak olalım doğrudan bizi hedef alan saldırılardır.

Bugün hem Rojava’ya hem Maxmur’a hem de Şengal’e yapılan saldırılara karşı Kürt gençliğinin meşru tepkisini ortaya koyması hayati önemdedir. Çünkü düşman kapıya dayandı mı hepimize düşen en ahlaki ve en insani görev direnmek ve meşru özsavunma hakkımızı kullanmaktır. Kürt gençleri hızla alanlara akmalı, Tevgera Ciwanên Şoreşger kongresinin ‘Örgütlen ve özgürleş’ şiarıyla harekete geçmelidir. Rêber Apo’nun felsefesiyle ve sayısız kahramanlık destanlarıyla yaratılan Rojava Devrimi’ni sahiplenmeli, nerede ve nasıl olursa olsun meşru demokratik eylemlerini gerçekleştirmelidir. Kürt gençliği, soykırım kıskacındaki halkımızın kazanımlarına karşı gelişen türlü saldırıyı püskürtmeli ve düşmanı Kürdistan’da attığı her adım için pişman etmelidir.

Bu temelde, Kürt ve enternasyonalist gençler hayal ettikleri özgür yaşam ütopyasını yaşamak ve yaşatmak için yönlerini insanlığın kadim toprakları olan Kürdistan’a çevirmeli ve devrime sahip çıkmalıdır.”