Gençlik forumu: Demokratik bir anayasaya ihtiyaç var

İstanbul Kadıköy’de bulunan Moda Sahne’de düzenlenen gençlik forumunda Yeşil Sol Parti’ye yoğun ilgi gözlenirken “nefret ortamını” ortadan kaldırmak için seçimlerde gençlere büyük sorumluluklar düştüğü mesajı verildi.

Forum Gençlik Devirecek Platformu tarafından düzenlendi. Gençlik forumuna Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Kerem Fırtına katıldı.

Üniversite gençleri yoğun ilgi gösterdiği forumun yapıldığı Moda Sahne salonuna, “Bu Mayıs’ta gençlik devirecek, Haydi 1 Mayıs’a” yazılı pankart asıldı.

Forumda bir konuşma yapan Musa Piroğlu, “İktidar gençlere yıkım bıraktı. Okulda işsizlikle boğulacaksınız, sınavlarda başarılı olacaksınız ama mülakatla uğraşacaksınız. İdarenin iki dudağı arasında olan bir sistem var. 300 bin atanamayan öğretmenler özel okullarda kötü koşullarda çalışıyor. Bu bütün sektörler için böyle” dedi.

DAYATILAN CEHENNEMDEN ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Gençliğe yaşam alanı bırakılmadığını vurgulayan Piroğlu, “Bu seçim gençliğin karar vereceği bir seçim olacak. İktidara karşı bir tepki var. Bu tepkinin organize olması gerekiyor. Bu dayatılan cehennemden çıkmak zorundayız” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Kerem Fırtına, Türkiye çözümsüzlükler ülkesi olduğunu belirterek, “Biz birlikte değiştirirsek değişir diyen bir partiyiz. Hiçbir şey kendiliğinden değişmeyecek. En önemli işimiz 14 Mayıs. Tayyip Erdoğan devrildikten sonra iş bitmeyecek. 15 Mayıs sabahında burası gül bahçesi olmayacak. Biz haklı olanız, ülkenin bu hale gelmesine karşı çözüm üreten insanlarız. Bize nefret asla lazım olmayan bir şey. Beraber yaşamaya devam edeceğiz. Tayyip Erdoğan gittiğinde onu seven insanlar bu ülkeden gitmeyecek. Düşünceleri de ertesi gün değişmeyecek. Önümüzde uzun bir yol var” dedi.

DEMOKRATİK BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

Demokratik bir anayasaya ihtiyaç olduğunun altını çizen Fırtına, “Bu tüm sorunların kaynağında yatıyor. Temelde bizim anayasa sorunumuz var. Tayyip Erdoğan rejiminin devrilmesi bizi ileriye götürmeyecek. Tekrar bizim şikayetçi olduğumuz yüz yıllık sisteme götürecek. İlerlememiz gerekiyor. Bu ülkenin anayasasını demokratik bir şekilde düzenlemediğimiz sürece faşizmin yolu devam edecektir. Bu yüzden Yeşil Sol Parti milletvekili sayısının önemini belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

GENÇLERE GÖREV DÜŞÜYOR

Fırtına şunları ekledi: “Demokratik Cumhuriyet’in yasalarının hazırlanması, güvence altına alınması için ön koşul, 14 Mayıs’ta en yüksek sayıda Yeşil Sol Parti’yi Meclis’e gönderme görevidir. Tayyip Erdoğan’ın sağladığı kutuplaşmayı ortadan kaldırmak gençlere düşüyor. Biz gençler olarak her şeyden önce sorumluluğumuz var. Tavrımızı değiştirmekle yükümlüyüz. Bu nefret ortamını ortadan kaldırmakla yükümlüyüz.”