Gençlik heyetinin Güney Afrika'ya yolculuğu başladı

Kürdistan Gençlik Diplomasi Komitesi, Güney Afrika’ya bir aylık heyet yolculuğuna başladı.

Kürdistan Gençlik Diplomasi Komitesi (Komîteya Diplomasî ya Ciwanên Kurdistan), bugün Güney Afrika'ya bir aylık bir heyet yolculuğuna başladı. Heyet üyeleri, farklı şehirlere gidecek, demokratik örgütleri ziyaret edecek ve onlarla Güney Afrika'nın mücadele tarihini tartışacak. Ziyaretlerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi ve Rojava Devrimi tanıtılacak. Yolculuğun başlangıcında, Cape Town'da örgütler ziyaret edilecek ve Komite orada düzenlenen etkinliklere katılarak Kürt Özgürlük Hareketini tanıtacak.

Heyete eşlik edecek ILRIG (Uluslararası Çalışma ve Araştırma ve Bilgi Grubu) ile bir toplantı yapıldı. ILRIG, devlet baskısına ve sömürgesine karşı Güney Afrika toplumu için demokratik bir alternatif geliştirmek amacıyla antikapitalist işçilerin mücadelelerini ve gelişmelerini araştırıyor. Bu nedenle çeşitli örgütler ile iletişimde ve işçiler, aktivistler için birçok etkinlik örgütlüyor.

Heyet daha sonra CSSAWU (Ticari Stevedoring Tarım ve Müttefik İşçi Sendikası) tarafından karşılandı ve diğer günler için çoğunluğu kadınlar ve gençlerin katılacağı etkinlikler planlandı.

Her iki toplantıda da heyet sıcak bir şekilde karşılandı. Aynı zamanda Güney Afrika ve Kürdistan halklarının yaşadıkları sömürgeler yanında mücadele tarihlerinde de birçok benzerliklere dikkat çekildi.

Abdullah Öcalan tarafından Kuzey ve Doğu Suriye'de geliştirilen demokratik konfederalizmin pratik uygulaması ve başarısı, ülkesi büyük çeşitlilik ve aynı zamanda aşırı eşitsizlik ile karakterize edilen Güney Afrikalılara ilham verdi.

Güney Afrika'nın eski ve ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Nelson Mandela, 1997'de “Kürt mücadelesinin bir parçasıyım. Ben sizden biriyim" demişti.

Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası gerçekleştirilen komplo öncesi, Mandela Güney Afrika'da siyasi sığınma teklif etmişti.