Gençlik örgütleri: Sokakta olacak, iktidarın sonunu getireceğiz

Ankara'daki gençlik örgütleri, İstanbul’daki polis saldırısını protesto etti, "Sokaklarda olmaya devam ediyoruz" mesajını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Yeni Demokrat Gençlik (YDG), Devrimci Öğrenci Birliği ve Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ), 15 Kasım’da ilan edilecek Birleşik Gençlik Meclisi öncesi Kadıköy’de dün yapılmak istenilen açıklamaya yönelik gerçekleşen polis saldırısı ve gözaltılara ilişkin HDP Ankara İl Örgütü binasında toplandı. Toplantı öncesi parti binası polis tarafından ablukaya alındı. "Özgürlüğümüz için faşizme karşı birlikte yürüyoruz. Gözaltılar serbest bırakılsın" pankartının açıldığı toplantıya, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi, Sosyalist Devrimci Gençlik, Komün Meclisleri ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) destek verdi.

'KORKMUYORUZ, GELECEĞİ KURUYORUZ'

Gençlik örgütleri adına ortak açıklamayı okuyan Deniz Akbıyık, 68 kuşağının komünist öncülerinden İbrahim Kaypakkaya'nın fotoğrafının taşınması gerekçesiyle yapılan polis saldırısına şöyle dedi: "Hedef gözeterek gerçekleştirdikleri ilk saldırı da Kaypakkaya'nın posterini taşıyan yoldaşımıza yönelik oldu. Dün gece saatlerinde gözaltına alınan 55 arkadaşımız işlemleri tamamlanarak serbest bırakılırken Kaypakkaya'nın posterini taşıyan YDG'li Metin Özken'in ise savcılığa sevk edileceği öğrenildi. Biz devrimci gençler her daim söylediğimiz gibi önderlerimizden öğrenerek geleceği kuruyoruz. Şiddetinizden korkmuyoruz, aynı ısrar ve mücadele azmi ile sokaklarda, meydanlarda olmaya devam ediyoruz."

Akbıyık, gözaltına alınan kadınlara yönelik çıplak aramanın erkek devlet zihniyetinin en büyük göstergesi olduğunu dile getirerek, "Kadın, LGBTİ+ ve gençlik mücadelesinden ölesiye korkan devlet en yoğun saldırılarını da buralara yönelterek genç kadınları hedef alıyor. Biz genç kadınlar bedenlerimizden utanmıyor ve yaptığınız işkencelere boyun eğmiyoruz" dedi.

‘İKTİDARIN SONUNU GETİRECEĞİZ'

Ortak mücadele hattının önemine değinen Akbıyık, şunları belirtti:

"Bu bilinç ve irade ile bir kez de Ankara'dan sesleniyoruz; saldırılarınız korkunuzdandır, biz değil siz korkuyorsunuz. Tüm korkularınızı derinleştirip sonunuzu getirecek olan güce, bizden çaldığınız her şeyi boynunuza dolayıp ipini çekecek cesarete sahibiz. Bu çağrı, bugün fotoğraflarından dahi korktuğunuz Mahir’in, Deniz’in, Mazlum’un, İbrahim’in çağrısıdır. Bu çağrı, yemek kartında parası olmadığı için intihar eden Sibel’in, staj yaptığı gemide ihmaller sonucu ölen Mustafa’nın, bir geleceği olmadığını düşünerek yaşamına son veren Furkan’ın, aylardır bulunamayan Gülistan’ın, okul çıkışında reddettiği erkek tarafından öldürülen Helin’in, polis tarafından öldürülen Kemal’in çağrısıdır. Bu çağrı bugün Kadıköy’de devletin polisinin saldırdığı yüzlerce yoldaşımızın, gözaltında insanlık dışı işkenceye, çıplak aramaya maruz kalan yoldaşlarımızın çağrısıdır.”

SALDIRIYI ANLATTI

HDP Gençlik Meclisi Üyesi Newroz Gülen ise şunları anlattı:

"Maruz kaldığımız şey tamamen işkenceydi. Alındığımızda da, hastanede de, otobüste de maruz kaldığımız küfürler, uğradığımız tehditler, karakolda yapılan arama, arama değildi biz taciz edildik. Ailelerimiz tehdit edildi. Bir kadın yoldaşımızın 13 yaşındaki yeğenini aldılar ve oradaki erkek komiserler gelip ‘Yeğenine ne yaptık dışarıda gördün mü? Sana da aynısını yapacağız’ dediler. 6 saat ters kelepçeyle bekletildik. Korona olmasına rağmen hiçbir şekilde otobüslerin camları açılmadı. Biz korkmuyoruz, aksine onlar bize saldırdıkça dağılmak yerine daha da güçlenerek bir araya geleceğiz. Biz o açıklamayı dört kurum olarak yapacaktık ama bugün bize destek veren artı dört kurum daha var.  Yarın dört kurum daha olacak. Biz azalmak yerine daha da artacağız.”