Genel-İş üyesi işçilerden 'kayyum' protestosu

Genel-İş üyesi Kartal ve Kadıköy belediyelerinin işçileri, seçtikleri yöneticiler yerine kayyum atayan sendikanın genel merkezini protesto etti.

DİSK/Genel-İş Genel Merkezi’nin, İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubeyi bölüp, yeni kurduğu 4 No’lu Şube'ye işçiler tarafından seçilen yöneticiler yerine kayyum ataması Kadıköy’de protesto edildi. Kartal ve Kadıköy işçileri tarafından sendikanın 1 No’lu Şubesi önünde yapılan protestoya yerlerine kayyum atanan yöneticiler de katıldı.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Mali Sekreteri Mehmet Beştaş, "Bizim irademizi gasp etmeye çalışan bu kayyumcu zihniyeti reddediyoruz" derken, İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Nazan Gever Çam Ay da "Şube yönetimi olarak bizi seçtiler. Tepeden inme, atama yapamazsınız" diye belirtti. Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi’ne yönetici olarak seçilen ancak sendikanın genel merkezi tarafından yerine kayyum atanan Yavuz Yalçın da uygulamaya tepki gösterdi.

İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube yönetimi adına açıklamayı okuyan Cevahir Hasdemir, kayyum uygulamasına tepki gösterdi, "İşçi tabanından kopuk çalışmalar yapılıyor" vurgusunda bulundu.

Kartal ve Kadıköy işçileri adına açıklamayı okuyan Rıza Aydoğan da iradelerinin gasp edilmesine izin vermeyeceklerini vurgularken, İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube yöneticisi Cemal Sevdasız ise bütün kurumların demokratikleşmesinin ve özgürleşmesinin işçilerin eliyle olacağını söyledi.