Gerilla Cûdî: Kazanan insan iradesi olacak

Zap’ta savaşan gerillalardan Xebat Cûdî, kimyasal silahlar ve her türlü tekniğe karşı muazzam bir direniş verildiğini belirterek, “Saldırıların hepsi, direkt insan iradesini hedef alıyor ama kazanan, mutlaka insan iradesi olacak” dedi.

Bazên Zagros Devrimci Hamlesi’nde yer alan  gerillalardan Xebat Cûdî, Karadeniz’den Kandil’e kadar yaşanan savaşın, mutlaka gerillanın zaferiyle sonuçlanacağını söyledi.


Bazên Zagros Devrimci Hamlesi’nde yer alan ve Türk ordusunun bazı alanlarından geri çekilmek zorunda kaldığı Zap’ta savaşan Xebat Cûdî, ANF’ye konuştu. Yasaklı patlayıcılar, kimyasal gazlar ve her türlü tekniğe karşı savaş tünellerinde muazzam bir direnişin verildiğini belirten gerilla Cûdî, “Bu saldırıların hepsi, direkt insan iradesini hedefleyen saldırılar ama burada ne olursa olsun kazanan, mutlaka insan iradesi olacak. PKK’nin insanda yarattığı irade bu direnişlerle birlikte artık zirveleşti. Bu iradeyi en üst düzeyde yaşayan ve bunun temsilini yapanlar, başta şehit yoldaşlarımız ve şimdi hala tünellerde direnen arkadaşlarımızdır. Kaldı ki PKK dışındaki hiçbir güç bu saldırılar karşısında direnemez” dedi. 

İNTİKAM VE ZAFER İÇİN ÜSTÜNE GİDİYORUZ

Gerillanın ortaya koyduğu benzersiz direnişin öncüsünün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu kaydeden Xebat Cûdî, “Kendi direnişi ile bu direnişleri örgütleyen ve öncülük eden Önderliktir. Her şeyden önce bizim amacımız Önderliğin ve bu direnişlerde canını veren arkadaşlarımızın yoldaşı olabilmektir. Hesap sormak için zafer ve intikam duygularıyla düşmanın üzerine gideceğiz’’ şeklinde konuştu. 

BU SEFER GERİ DE DÖNEMEYECEKLER

Türk ordusunun 2008’deki Zap hezimeti ve çekilmesini hatırlatan gerilla Xebat Cûdî, şunları dile getirdi: “Bu sefer geri bile dönemeyecekler, çünkü yayınlanan görüntülerde de görüldüğü gibi kendi cenazelerini ateşe veriyorlar. İnsanlığın onuruna, ezilen halkların mevzilerine saldıran bu askerlerin hepsi cezalandırılacak. Yenilgilerini, siyasi bir dille tersine çevirmeye çalışıyorlar. Direnişimiz zafere doğru gidiyor. Karadeniz’den Kandil’e kadar yaşanan savaş, mutlaka zaferle sonuçlanacak.”