Gerilla Kemanger: Tecrit, iktidarın da sonu olacak

HPG gerillası Diyako Kemanger, Türk hükümetinin, İmralı’daki tecrit üzerinden iktidarını yaşatmaya çalıştığını ama bunun aynı zamanda iktidarın da sonu olacağını söyledi.

HPG gerillalarından Diyako Kemanger, gerilla ve halkın mücadelesinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüyle sonuçlanacağına inandıklarını ifade etti.


ANF’ye konuşan HPG gerillalarından Diyako Kemanger, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle şunları söyledi:

“74. yılını Önderliğe, Kurdistan şehitlerine, Kürt halkına ve Mezopotamya halklarına kutluyoruz. Önderliğin doğum günü Kurdistan’ın doğum günüdür. Son iki yıldır Önderliğimizden haber alınamıyor. Büyük bir tecrit söz konusu. Gerilla ve halkın mücadelesi Önderliğin fiziki özgürlüğüyle sonuçlanacak, buna inancımız sonsuz.”

Türk hükümetinin, İmralı’daki tecrit üzerinden iktidarını yaşatmaya çalıştığını ama bunun aynı zamanda iktidarın da sonu olacağını kaydeden gerilla Kemanger, şöyle devam etti: “Kurdistan gerillaları olarak kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi devam edeceğiz. AKP-MHP hükümetinin Önderliğe bu kadar ağır tecrit uygulamasının, görüşmeleri bu kadar engellemesinin herkes tarafından anlaşımlası gerekir. Kurdistan’ın özgürlüğü, Önderliğin fiziki özgürlüğüne bağlıdır. Her türlü tekniğe karşı tüm gücümüzle savaşıyoruz. Önderliğe olan inancımızla zaferi Önderliğin fiziki özgürlüğüyle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz tekrar.”