Gerilla Têkoşîn: Bağlılık, gereğini yapmaktır

Kardeşi Botan’ın ardından YJA STAR saflarına katılan Têkoşîn Botan, “Bağlılık, gereğini yapmaktır. Bir şehidin ardından yapabileceğim izinden gidip yarım kalan hayallerini tamamlamaktır” dedi.

Güney Kürdistan’dan YJA STAR saflarına katılan Têkoşîn Botan, PKK’ye katılımını ve kendisi için neler ifade ettiğini anlattı.

YJA STAR gerillalarından Têkoşîn Botan, Güney Kürdistan’ı ve Xakurkê’de şehit düşen kardeşi gerilla Botan Germiyan’ı anlattı. “Bir şehidin ardından yapabileceğim ancak onun izinden gitmek ve yarım kalan hayallerini gerçekleştirmektir” diyen gerilla Têkoşîn, Güney Kürdistan’ın Kelâr şehrinden. Kardeşi Botan’ın gerillalar ile ilişkilenmesinden itibaren değişim yaşadığını belirten Têkoşîn, “Daha sakin, daha çalışkan, daha anlayışlı biri oluyordu. Arkadaşlarla çalıştığını bilmiyorduk. Botan’a çok bağlı olduğum için merakım gittikçe artıyordu. PKK’yi, bana tanıtan, öğreten Botan’dı” dedi.

Botan’ın 2013’te Kürdistan dağlarına gittiğini belirten Têkoşîn, şöyle devam etti: “Ona bağlıydım. Bağlılık, gereğini yerine getirmektir. Bir yıl sonra PKK’ye katıldım. Bu sevginin gereğiydi. Evde benim kardeşimdi ama burada benim yoldaşım oldu. Daha derin, daha güzel bir ilişkimiz oldu. Bu dağlarda bu şekilde yaşamak, nefes almak tarifsiz. Beni dağa daha da bağlayan şeylerden biriydi yoldaşlık. Özellikle bir kadın olarak sistem sana yaşamamayı dayatıyor. PKK’de, bu dağlarda yaşadığının anlamına varmak, yaşama anlam yüklemek ve öyle soluk alıp vermek bambaşka.”

AYNI MEVZİDE SAVAŞMA HAYALİ

Botan ile bir gün birlikte aynı mevzide düşmana karşı savaşmayı hep hayal ettiğini kaydeden Têkoşîn, kadınla erkeğin bu dağlarda birlikte savaşması, yaşamasının belki de en ahlaki ve vicdani yaşamı temsil ettiğini söyledi. Yüzlerce hatta binlerce Kürdistan evladının bu yolda yürümesinin büyük bir umut verdiğini ifade eden Têkoşîn, şunları ekledi: “PKK, partiyi aşmış bir yaşam ideolojisidir. İhanet edenin de fedaice canını verecek olanın da PKK’yi çok iyi tanıması gerekiyor. Ahlaklı ve vicdanlı insanlar PKK’de yürür ve doğruya varır.”