Gever'de miting havasında büro açılışı

Yeşil Sol Parti, Gever ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti, Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde ilk seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. İlçe merkezinde yapılan açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sezai Temelli, Feleknas Uca ve Sait Dede katıldı. Binlerce kişi de parti bayraklarıyla süslenen büronun önüne aktı. Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Şehit namirin”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Gever faşizme mezar olacak”  sloganlarının yükseldiği açılış mitinge döndü. Çerxa Şoreşê marşıyla yapılan saygı duruşunun ardından HDP'li Sait Dede konuştu. Dede, Gever’in hiçbir zaman diz çökmediğini söyledi.

'ÖZGÜRLÜĞÜN KAZANACAĞI BİR SEÇİM OLACAK'

HDP'li Feleknas Uca ise, 14 Mayıs'ın "hesap sorma günü" olduğunu vurguladı. Uca, "Bu seçim özgürlük ve demokrasinin kazanacağı bir seçim olacak. Bizi yok etmek isteyen zihniyete karşı büyük bir cevap oldunuz. Ne olursa olsun özgürlük yürüyüşümüz devam edecek. İşte halkımız burada buna en iyi cevabı veriyor. Bu yürüyüşümüz özgürlük ve demokrasinin yolu açacaktır” dedi. 

Yeşil Sol Parti'nin Mûş Milletvekili adayı olan Sezai Temelli ise “Bu faşist ve ceberut anlayışa son vermek için geliyoruz. Bu iktidar birkaç yıl önce bir masa devirdi. O masa aslında barışın, özgürlüğün, demokratik çözümün, Kürt halkının, Ortadoğu halklarının umut masasıydı. Türkiye ve Ortadoğu halklarının umudu olan Sayın Öcalan’ın masasını devirdiler. Biz o masayı 14 Mayıs’ta yine ayaklarının üzerine koyacağız ve çözümü aramaya devam edeceğiz. Masa devrildi ve 8 yıl boyunca bu ülkede adaletsizlikte her türlü zulüm yaşandı. Tüm siyasetçilerimiz cezaevinde. Ülkenin tüm kaynaklarını savaşa ayırdılar. Bu halkın sofrasından çalıp savaşa yatırdılar” şeklinde konuştu.

SALDIRI VE GÖZALTI

Konuşmaların ardından binlerce kişi uzun bir süre halay çekti. Programın ardından gençler sloganlarla mahallelere dağıldı. Bu sırada polis gaz bombaları ve tazyikli suyla gençlere saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, birçok kişi gazdan etkilendi.