Gezer için yapılan itiraza 'inceleme yapılmadan' ret

Katledilen tutsak Garibe Gezer’e yönelik "cinsel saldırı soruşturması"yla ilgili takipsizlik kararına karşı yapılan itiraz incelenmeden reddedildi.

Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde sistematik işkence gören, tecavüze uğrayan ve 9 Aralık’ta rehin tutulduğu tek kişilik hücrede yaşamını yitiren Garibe Gezer’in "cinsel saldırı soruşturması"na verilen takipsizlik kararına karşı yapılan itiraz reddedildi. Gezer’in avukatları, cezaevi görevlileri hakkında "nitelikli cinsel saldırı", "işkence", "zor kullanma yetkisinin aşılması" ve "görevi ihmal" suçlarından Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı.  Avukatlar ayrıca cezaevi doktoru İsmail Ülker hakkında da "görevi kötüye kullanma" dan da suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu ardından açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

TAKİPSİZLİK KARARI YERİNDEYMİŞ!

Takipsizlik kararıyla kapatılan dosyanın yeniden açılması ve soruşturmanın yürütülmesi için avukatlar, Kocaeli Sulh Ceza Hakimliğine başvuruda bulundu. Ancak hakimlik, takipsizlik kararının yerinde olduğunu iddia ederek, avukatların itiraz talebini reddetti.

 

Gezer’in avukatı İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, sanal medyadan açıklama yaparak, "Garibe yaşarken savcılık ifadesini dahi almadı. Ölümünden çok kısa bir süre sonra da takipsizlik kararı verildi. Sulh Ceza Mahkemesi itirazımızı incelemedi bile… O da çok kısa sürede, talebimizi reddetti. Anayasa Mahkemesi’nden umutlu muyuz? Hayır...”