'Gezi' toplantısı: Savunmaya devam edeceğiz!

Gezi Davası'na ilişkin düzenlenen toplantıda, "Gezi demokrasi ve özgürlüktü; savunmaya devam edeceğiz. Omuz omuza olmalıyız" mesajları verildi.

Taksim Dayanışması, geçen hafta savcının mütalaasını verdiği İş İnsanı Osman Kavala'nın tutuklu yargılandığı Gezi Davası sürecine ilişkin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Büyükkent Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Gezi Davası’nın tutuksuz sanıkları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay ile çok sayıda hak savunucusu katıldı. Ortak basın açıklamasını okuyan ve davada ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Yüksek Mühendis Mücella Yapıcı, Gezi’yi lekelemeye yönelik beyhude çabaları reddettiklerini vurguladı.

'GEZİ ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİDİR'

Gezi’nin bu toprakların eşitlik, özgürlük ve adalet umudu olduğunu belirten Yapıcı, "Gezi, demokrasinin bir parçasıdır" dedi.
"Bu iddianame sadece yargılananlara değil, Gezi'de yer alan, sözünü sakınmayan, kendi kaderine sahip çıkan milyonlarca insanın aklına ve iradesine de saygısızlıktır" diyen Yapıcı, Gezi Davası’nda adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini dile getirdi.
Yapıcı, Gezi’nin hiçbir iddianamenin kirletemeyeceği kadar büyük bir toplumsal gerçeklik olduğunu belirtirken, "Bir suçlu aranıyorsa, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım’ın, Hasan Ferit Gedik’in ve Ahmet Atakan'ın ölümünde aranmalıdır. Bu davada adı bile geçmeyen bu canlarımıza, Gezi'yi sonuna kadar savunmak borcumuzdur” diye konuştu.

'BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ'

Ardından söz alan ve dava kapsamında yargılanan TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Karaman ise "Gezi'yi savunmaya devam edeceğiz" dedi.
Gezi Davası kapsamında yargılanan Taksim Dayanışması avukatlarından Can Atalay da "Gezi’de milyonları bir araya getiren Erdoğan’ın hoyratlığıdır. Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Gezi bu ülkenin en önemli eşitlik, özgürlük talebidir. Karanlık gider gezi kalır” mesajını verdi.

'BİR CANLIYI BOĞMAYA KALKARSANIZ...'

Son olarak söz alan Türk Tabipler Birliği (TTB) ikinci başkanı Ali Çerkezoğlu, "Eğer bir canlıyı boğmaya kalkarsanız o canlı son olarak bir refleksle tepkisini gösterir. Gezi’de de olan budur. Gezi’de nasıl yan yana omuz olduysak bu davada da omuz omuza olmamız gerekir” diye kaydetti.