Giresun’da gerilla eylemi

HPG, Giresun, Bitlis ve Van’da düzenlenen eylemlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklamasına göre, Giresun’un Çanakçı ilçesinde sabotaj eylemi düzenlendi. Bitlis’de 1 asker, Van’da ise ‘2 kontra’ öldürüldü.

Açıklamanın ayrıntıları şöyle:

GİRESUN

Şehit Ozan ve Şehit Roza Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 9 Mayıs günü saat 03.00 sularında Giresun’un Çanakçı ilçesi yakınlarında bulunan 2 baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve her iki baz istasyonu da imha edilmiştir. Eylem ardından alanda bir operasyon başlatan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik güçlerimiz saat 07.00 sularında bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

BİTLİS

9 Mayıs günü saat 15.00’da güçlerimiz, Bitlis’in Şêx Cuma alanına bağlı Radar tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşmana askeri öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

VAN

13 Mart günü saat 18.45’te bir birliğimiz Van’ın Edremit ilçesine bağlı Şabaniye mahallesinde; işgalci güçlerle birlikte hareket eden, operasyonlara katılan ve ajanlaştırma faaliyetleri yürüten Metin Ertaş adlı bir kontrayı cezalandırmıştır.

17 Mart günü saat 21.00’da güçlerimiz, Van merkeze bağlı Heci Bekir mahallesinde yine işgalci TC ordusu ile hareket eden ve bazı kontraların güvenliğini sağlayan Fuat Kılavuz adlı bir kontrayı cezalandırmıştır.’’