Giresun’da üç asker öldürüldü

Giresun’da Türk ordusu ile HPG gerillaları arasında yaşanan çatışmalarda üç Türk askeri öldürüldü.

HPG tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Temmuz günü HPG güçleri ile Türk ordusu arasında yaşanan çatışmada 3 Türk askeri öldürüldü.

HPG tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “1 Temmuz günü işgalci TC ordusu Giresun’un Güce ilçesine bağlı Özlüce alanında bir operasyon başlatmıştı. Güçlerimiz, operasyonun bir birliğini 6 Temmuz günü denetime almıştır. Bir süre denetimde tutulan bu düşman birliği aynı gün saat 18.00’da güçlerimizce 2 ayrı koldan vurulmuştur. Düşman birliğinin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Birçok asker ise mevziilerini bırakıp kaçmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştırmıştır.”

HPG Güney Kürdistan’a bağlı Bradost bölgesinde de bir askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG’nın konuyla ilgili verdiği bilgiler şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 7 Temmuz saat 09.30’da Güney Kürdistan topraklarında bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesine bağlı Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”