Giresun Espiye L Tipi’nde tutsaklara işkence

Giresun Espiye L Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda koğuşa baskın yapılarak siyasi tutsakların tehdit edildiği; İsmail Taylan ve İsa Aslan’ın zorla kelepçelenip koğuştan çıkarılarak işkence edildiği belirtildi.

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Hapishanesinde bulunan tutsaklar aileleri ile yaptıkları telefon görüşmesinde sabah saatlerinde cezaevi yönetiminin saldırısına uğradıklarını aktardı.

Ailelerin aktarımına göre, yaklaşık bir aydır hak ihlallerine karşı dönüşümlü açlık grevinde olan tutsaklara her gün psikolojik şiddet uygulanıyor.

Bugün sabah saatlerinde ise hapishanenin Orhan Akpınar adlı birinci müdürü, Hakan adlı başgardiyan ile çok sayıda gardiyan açlık grevinde olan tutsakların koğuşunu basarak İsmail Taylan ve İsa Aslan’ı darp ederek kelepçeleyip götürüldükleri, koğuşlara geri getirildiklerinde ise vücutlarının çeşitli yerlerinde işkence izleri görüldüğü belirtildi.

Arkadaşlarının durumundan endişe ettiklerini ve nereye götürüldüklerini bilmediklerini belirten tutsaklar, hapishane müdürünün “Artık sizin idam vaktiniz geldi” şeklindeki tehditlerine maruz kaldıklarını anlattı.

Tutsaklar, insan hakları örgütlerine ve kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.