Gökçek'in cenazesine katılım engelleniyor

Avukat Ayşegül Çağatay, İbrahim Gökçek’in Kayseri’ye getirilen cenazesi için "Sokağa çıkma yasağı bahane edilerek, mezarlıkta kişi sayı sınırlaması getirmeye çalışıyorlar" dedi.

Ölüm orucunun 323’üncü gününde ara verdikten iki gün sonra yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in mezarlık morgunda bekleyen cenazesi, gece polisler eşliğinde cenaze mezarlık gusülhanesine getirildi.

'KATILIMI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Gökçek’in avukatı Ayşegül Çağatay, cenazenin gece boyunca mezarlık morgunda bekletildiğini belirterek, “Yanında akrabaları, kardeşi vardı. Şimdi İbrahim’i almaya gidiyoruz. Halep Hoca Mezarlığına defnedilecek İbrahim” dedi.
Çağatay ayrıca Gökçek’in cezaevinde bulunan eşi Sultan Gökçek’in de cenazeye katılmak üzere Kayseri’ye getirildiği bilgisi aldıklarını ancak teyit edemediklerini söyledi. Çağatay, “Sultan Gökçek’in Kayseri’ye getirildiği bilgisi verildi fakat onunla net bir irtibat kuramadık. Kesin cenazeye katılacak mı bilmiyoruz ama bunu zorlamaya çalışıyoruz. Cenazeyi morgdan alırken sokağa çıkma yasağını da bahane ederek kişi sayı sınırlaması getirmeye, yakınları dışında kimseyi almamaya çalışıyorlar” diye belirtti.

IRKÇILARDAN TEHDİT

Gökçek’in cenazesinin dün gece getirilmesinin ardından Başakpınar ilçesinde toplanan ırkçı bir grup defin işleminin Kayseri’de yapılmamasını istedi. Gökçek'in cenazesinin defnedilmesini engellemeye çalışan grup, “Gömseler bile çıkarır, yakarız..." tehditlerinde bulundu.
Sokağa çıkma yasağına rağmen toplanan gruba MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy ve İl Başkanı Serkan Tok da katıldı. Başakpınar’a gelen Ersoy bir konuşma yaparak, “Korona da var ama ona rağmen bu saatte buradayız. Elimizden ne geliyorsa yaparız” tehdidinde bulundu.