Gökçek saldırı ve abluka altında uğurlandı

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, memleketi Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı. Polis mezarlığı ablukaya aldı, yer yer saldırı düzenledi.

Ölüm orucuna 323’üncü gününde ara verdikten iki gün sonra yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesi, bu sabah Reşadiye Mezarlığı morgundan ailesi ve yakınları tarafından alındı. Gökçek’in cenazesi Halep Mezarlığı’na götürüldü.
Çok sayıda zırhlı araç, çevik kuvvet ve özel harekât polisleri mezarlığı ablukaya aldı. Mezarlığa Gökçek’in cezaevinde tutulan eşi Sultan Gökçek de jandarma eşliğinde getirildi. Sultan Gökçek, eşinin yüzünü açıp baktı ve veda etti. Ardından dini vecibeler yerine getirilerek cenaze defnedildi. Defin sırasında "İbrahim Gökçek Ölümsüzdür",  "Grup Yorum susturulamaz",  "Türküler susmaz, halaylar durmaz" sloganları atıldı.
Defin sırasında mezarlığa kimse yaklaştırılmadı.

POLİSTEN MEZARLIKTA SALDIRI

Defin ardından pankart açmak isteyen bir kişi, polisler tarafından mezarlık üzerinde darp edildi. Konuşma yapmak isteyen Gökçek’in arkadaşlarına da engel olundu. Son olarak Grup Yorum’un “Bize Ölüm Yok” türküsünü söylemek isteyenleri de polisin engelleyerek, mezarlıktan uzaklaştırmaya çalışmasına “Grup Yorum Susturulamaz” sloganlarıyla yanıt verildi.
Mezar başında tepki gösteren Gökçek’in yakını, “Bir anneye dün iftarını açtırmadınız. Cenazeye saygınız yok, yeter, bir sürü polis yığdınız. Bir anneye iftarını açtırmadan İstanbul'dan Kayseri’ye kadar evladının peşinden koşturdunuz, çocuğunun peşinden koşmak zorunda kaldı. Bu kin neden" şeklinde tepki gösterdi.

'ŞARKININ TAMAMLANMASI BİLE ENGELLENDİ'

Gökçek’in avukatı Ayşegül Çağatay, "Mezar başında şarkı söylemek isteyenlere saldırdılar. İbrahim'in başında söylenmek istenen şarkı yarım kaldı. Herkesi apar topar araçlara tıkıp, yola çıkarmak zorunda bıraktılar. Açlık grevi gazisi Kemal Gün kolları bükülerek, sürüklenerek aracına götürüldü” diye konuştu.
Çağatay, Sultan Gökçek’in aile evine getirildiğini, ne zaman cezaevine götürüleceğine dair de bilgi verilmediğini aktardı.