Gökhan Taşyakan şehit düştü

DKP kurucu kongre delegesi ve MK üyesi Gökhan Taşyakan (Ulaş Adalı) şehit düştü.

Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) kurucu kongre delegesi ve MK üyesi Gökhan Taşyakan (Ulaş Adalı) şehit düştü.

DKP yaptığı açıklamada, "Gökhan yoldaş partimizin ve BÖG'ün temellerini atan önder kadrolarımızdandı. BÖG Kobanê'de doğmuştur. BÖG'ün temelleri Gökhan Taşyakan, Aziz Güler ve diğer ölümsüzleşen yoldaşlarımız tarafından atılmıştır. Gökhan yoldaşımız aynı zamanda Kobanê birliğimizin komutanlığını yapmıştır. Kürt halkıyla Türkiye halklarının mücadele birliğinin somut ifadesi olan Halkların Birleşik Devrim Hareketi'ni inşa etmek için tüm enerjisiyle çalışmıştır" dedi.

Balkan göçmeni bir ailede doğan Gökhan Taşyakan'ın, 38 yıllık ömrünün büyük bölümünü devrim ve sosyalizm mücadelesine adadığını belirten DKP, "Lise yıllarında devrimci kavgaya atılmıştır. Mücadeleye girdiği günden yaşamını yitirdiği son güne kadar kavga merdivenlerinin basamaklarını hızla tırmanarak, nefes nefese çatışma alanlarından geçerek usta bir devrim önderi kimliği kazanmıştır" diye kaydetti.

Lise yıllarında katıldığı mücadelesini üniversite yıllarında büyüterek devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Üniversitelerdeki kavgalarda hep ön saflarda oldu. Son yılların iz bırakan tüm sert protesto ve çatışmalarında ön saflarda çarpıştı. Dünya halklarının baş düşmanı olan emperyalistler ve işbirlikçilerine karşı NATO protestolarında, Tekel direnişinde, THY işçilerinin direnişlerinde, IMF barikatlarında örgütleyici ve öncü roller oynadı. Gezi isyanının her evresinde, her barikatında Gökhan yoldaşımızın izleri vardır" denildi.

Erdoğan'ın "Kobanê düştü, düşüyor" dediği günlerde çetelerle ev ev, sokak sokak, göğüs göğüse çarpıştığını ifade edilen açıklamada, Gökhan Taşyakan'ın Kobanê savaşında ağır çete saldırısı sonucunda bir kulağının sağır olduğunu belirtildi. Açıklamada, "Gökhan yoldaş, bir başka çatışmada gece kolundan vurulduğu halde kimseye ses etmeden kendi sarıp yaralı kolunu sabah yoldaşları farkedene kadar çatışmaya devam etmiştir. O tüm bu kavgalardan ve deneylerden geçerek komünar devrimciliğine sıçrayan ilk öncülerimizdendir" diye vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Protestoların, barikatların, çatışmaların usta savaşçısı her türlü gösterişten uzak, yeni bir genç devrimci gibi, mütevaziliğiyle de örnek olmuştur. Gökhan militan bir savaşçı olduğu kadar Türkiye devriminin tüm sorunlarında ideolojik, politik ve örgütsel olarak da önder bir devrimcidir. DKP'nin devrimci kopuş çizgisinin ve savaşçı kimliğinin kurucularından ve bunları kendi şahsında temsil eden örnek yoldaşımızdır.

Bulunduğumuz alan, dünyanın özgürlük ve sosyalizm için göğüs göğüse savaşının sürdüğü, devrim için savaş meydanıdır. Kayıplarımızın ağırlığının farkındayız. Hakikatin ve tarihin bizi çağırdığı bu topraklarda dövüşerek ve ölerek Kürt, Arap, Ermeni, Süryani, Türkmen, Ezidi ve tüm bölge halklarının kurtuluşu için savaşıyoruz. Aynı zamanda Türkiye faşizmine karşı, Türkiye devrimi için savaşıyoruz.

Toplumsal çürümenin bütün sınırları aşarak dibe vurduğu ve diri güçleri boşluğa ittiği bugünün Türkiye'sinde Gökhan gibi devrimci çıkışları yapacak öncülere daha çok ihtiyaç vardır. Gökhan yoldaş 38 yıllık ömründe kendini devrimin bir imkanı olarak inşa etmiş ve tarihini yapmıştır.

Onun tarihi yolumuza ışık tutacak ve bizi eğitmeye devam edecektir.

Gökhan yoldaşın kişiliğinin ve tarihinin önünde saygıyla eğiliyoruz."