Görkemli Newroz kutlamaları için hazırlıklar sürüyor

Yaklaşan Newroz kutlamaları için hazırlıklar sürerken, her çevreden güçlü katılım çağrıları geliyor.

Hakkari'de 19 Mart'ta kent girişinde bulunan belediye otogarında kutlanacak olan Newroz ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Tertip Komitesi Sözcüsü Necmettin Acar, çalışmalarını köy, mahalle ve merkezde sürdürdüklerini, kitlesel bir kutlamaya hazırlandıklarını vurguladı. Önceki yıllara nazaran daha coşkulu bir Newroz kutlamak için bütün mahallelerde çalışmalar yaptıklarını aktaran Acar, “Bütün mahallelerde kapı kapı gezip halkı davet edecek komisyonlarımız kuruldu. Newroz şenliği sırasında görev alacak gönüllü arkadaşlarımız için gerekli çağrılar yapıldı ve bu konuda bizlere destek olmak isteyen arkadaşlarımızın komisyonumuza başvuruları devam ediyor” dedi.

Acar, tüm Hakkarililere katılım çağrısında bulundu. Acar, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ve Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan’ın da bulunacağı Newroz kutlamalarına yerel müzik guruplarının yanı sıra Koma Amara, Rosida ve Azad Berdan'ın katılacağını kaydetti.

İSTANBUL

İstanbul’da “Newroz direniştir; faşizme karşı halkların baharıdır” şiarıyla 21 Mart Çarşamba günü Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlanacak Newroz için hazırlıklar devam ediyor. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Newroz'a katılım çağrısı yaptı.

"OHAL düzeni yeni bir Dehak düzeni gibi, ülkemizi karanlığa mahkûm etmeye yönelik bir düzendir" vurgusunu yapan Beko, “Newroz’u 1 Mayıs’tan, 1 Mayıs’ı da Newroz’dan ayırmak doğru değildir” dedi.

ANKARA

Milyonların kutladığı Newroz kutlamaları için geri sayım başlarken, HDP geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda 21 Mart’ın “resmi tatil” olarak ilan edilmesi için kanun teklifi hazırlamaya başladı. Önümüzdeki hafta Grup Başkanvekillerinin imzasıyla Meclis’e sunulması planlanan kanun teklifi ile 21 Mart’ın “Newroz Bayramı” olarak kabul edilmesi ve resmi tatil olması önerilecek. HDP’nin bu girişiminin nasıl karşılanacağı ve kabul edilip, edilmeyeceği ise belirsiz.