Gözaltılar sürüyor, Özgür Gündem davasında tahliye yok

Amed merkezli siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınanlardan sadece 20'si bırakıldı. Gözaltı operasyonları ise sürüyor. Özgür Gündem duruşmasında da 'rehineliğe devam' kararı verildi.

Amed merkezli yapılan siyasi soykırım operasyonunda, aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu 100’ü aşkın kişi, Salı günü sabaha karşı evlerine düzenlenen baskınlar sonucu gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan şu isimler serbest bırakıldı: Neslihan Karacadağ, Leyla Tekdağ, Engin Karabayiğit, Şehmus Karayıl (HDP yöneticisi), Muazzez Canpolat (HDP eski yöneticisi), Nalan Özaydın (TUHAD-FED), Veysel Özekti (BTS), Fuat Özdemir (Tüm Bel-Sen), Habibe Ekinci, Halise Yavuz, Pınar Sıraç Kalkan, Ruken Koyun, Ayşe Koyun, Necla Tanrış, Naci Tanrıkulu, Hanım Biçimli, Ruken Akçan, Lamia Kumral, Emel Özgen ve Zehra Özdemir.

Soruşturma kapsamında 151 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, gözaltı operasyonları sürüyor.

ÖZGÜR GÜNDEM DAVASI: REHİNELİĞE DEVAM!

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulu üyeleri Yazar Aslı Erdoğan ile Dilbilimci-Yazar Necmiye Alpay'ın aralarında bulunduğu 9 gazetecinin yargılandığı davanın 10'uncu duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Necmiye Alpay, gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, Yazı işleri Müdürü İnan Kızılkaya duruşmaya katılırken, İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı da SEGBİS ile dahil oldu.

Eren Keskin, yargılamanın Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu, yazmadığı bir yazıdan kaynaklı yargılandığını ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini dile getirdi.

Avukatlar Özcan Kılıç ile Erdal Doğan da söz aldı. Mahkeme Heyeti, Kemal Sancılı'nın tutukluluk halinin devamına, Eren Keskin hakkındaki yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar verirken, duruşmayı 17 Ocak 2019'a erteledi.