'Gözaltıların hedefinde seçime hazırlanan HDP il örgütleri var'

Halkların Demokrasi Partisi (HDP), yerel seçimlere hazırlanan il örgütlerine yönelik gözaltı kampanyası yürütüldüğünü belirterek, gözaltına alınların derhal serbest bırakılmasını istedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Yerel seçimlere hazırlanan il örgütlerimize yönelik gözaltı kampanyasına son verin” dedi.

Ankara'da sabaha karşı gerçekleştirilen “keyfi operasyonlara” dikkat çeken Başaran, bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınanlar arasında ameliyat olmak için hastanede olan eski il eşbaşkanı ve eski Urfa Milletvekilimiz İbrahim Binici ile kanser tedavisi gören İHD MYK üyesi Ali Rıza Yurtsever'in de bulunduğunu hatırlattı.

AKP’nin başta HDP olmak üzere rakiplerine yönelik sindirme operasyonları gerçekleştirdiğini belirten Başaran, “HDP dışında muhalif çalışmalar yürüten tüm kurum ve kuruluşlara yönelik de sürdürülen bu operasyonlar askeri cunta hükümetlerinin kullandığı yöntemlerden hiç farklı değildir” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Hukuki dayanaktan, insani normlardan uzak yöntemler kullanılarak, demokratik zeminde siyaset yapan kişi ve yapılara yöneltilen bu tip saldırılar; 1 Kasım 2015, 16 Nisan 2017 ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde işe yaramamıştır. Bu bariz gerçeği görmek istemeyen AKP iktidarı, aynı başarısız tekniği defalarca kullanmaktan vazgeçmelidir.

Yerel seçimlere giderken, HDP olarak bizler ve toplumsal muhalefetin tamamı halkın taleplerine yanıt olacak çözümler ve politikalar üretmeye devam edeceğiz. 31 Mart 2019 günü iktidarın bu yöntemlerinin nasıl başarısız olduğunu bir kez daha göstereceğiz.

İktidar mensuplarının ve yetkililerin cümleleri içinde laf olsun diye kullandıkları 'hukukun üstünlüğü' ilkesi derhal uygulanmalıdır. Gözaltına alınan tüm arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır. Bir kez daha vurguluyoruz ki, bu hukuksuz ve keyfi gözaltı ve tutuklamalara karşı kararlı bir hukuk ve demokrasi mücadelesinden asla vazgeçilmeyecektir.”