Gözaltında şiddete uğrayan HDP'liler açlık grevinde

Amed merkezli olmak üzere 19 Ağustos’ta gözaltına alınan yüzlerce HDP'linin, kötü muamele ve fiziki şiddete uğradıkları öğrenildi. Gözaltındakilerin, açlık grevine başladıkları bildirildi.

AKP-MHP rejimi tarafından HDP'li belediyelerin gasp edilmesiyle eşzamanlı olarak Amed merkezli olmak üzere onlarca kentte 500’e yakın kişi gözaltına alınmıştı.

Amed’de çok sayıda kişi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siyasi Şubede tutulmaya devam ediyor.

Önceki gün yaklaşık 40 kişi, serbest bırakılmıştı. Ancak halen Amed’de 100'ü aşkın kişi gözaltında. Gözaltında tutulanların kötü muameleye maruz kaldıkları öğrenildi.

KÜFÜR, ŞİDDET VE İLAÇ ENGELİ

Polislerin, nezarethane koridorlarında dolaşarak ağır küfürler ettikleri ortaya çıktı. Temel ihtiyaçları karşılanmayan gözaltındaki HDP'lilerin, avukat görüşmelerinden sonra nezarethaneye götürüldükleri sırada psikolojik ve fiziki şiddete maruz kaldıkları öğrenildi.

Doktor ihtiyacı olanların doktora götürülmedikleri, ilaçlarının verilmediği ve polislerin, "Partiniz gelsin de sizi kurtarsın" dedikleri belirtildi. Sadece sağlık durumları çok kötü olanların hastaneye götürüldükleri ancak onlara da yolda fiziki şiddet uygulandığı aktarıldı.

AÇLIK GREVİNDELER

HDP'lilere ailelerin getirdiği eşyalarının da verilmediği gelen bilgiler arasında. Tüm bu yaşananlara karşı gözaltında bulunan kadınların, "Bu esirlik ve esaret durumuna karşı eyleme başlamış bulunmaktayız" diyerek başlattıkları açlık grevi eylemine, erkeklerin de katıldığı öğrenildi.