Gözaltındaki eşbaşkanlar: Operasyon kayyum için yapıldı

Mazıdağı, Savur ve Derik Belediye eşbaşkanları, "Operasyonun kayyum için yapıldığını biliyoruz" dedi. Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik'in gözaltı süresi de uzatıldı.

Mardin'de Cuma günü yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve yerleri kayyumla gasp edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Savur Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü, Derik Belediye Eşbaşkanı Mülkiye Esmez ve  Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın ile belediye personelleri avukatlarıyla görüştü.

Avukatlar, "Örgüt adına eylem ve faaliyette bulunma şüphesi" iddiasıyla gözaltına alındıkları kaydedilen eşbaşkanların durumlarının iyi olduğunu aktardı. Eşbaşkanların yaşananları "antidemokratik" olarak değerlendirdiğini dile getiren avukatlar, "Eşbaşkanlar 'operasyonun kayyum için yapıldığını biliyoruz' dedi.

Durumları gayet iyiydi. Yaşananların farkında olduklarını söylediler. Kendilerinin halkın iradesi ile seçildiklerini ve halkın iradesinin gasp edildiğini söyleyerek, kendilerine yöneltilen suçlamaların hepsinin uydurma gerekçelerle üretildiğini ifade ettiler" diye aktardı.

ÇEVİK'İN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

"Örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası yapma" bahanesiyle başlatılan soruşturma kapsamında dün evinde gözaltına alınan HDP'li Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik adliyeye çıkarıldı.

Sağlık kontrolünün ardından Urfa'da Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Çevik’in gözaltı süresi 2 gün daha uzatıldı.