Gözaltındaki HDP'li gençlere işkence ve tehdit

Gözaltındaki HDP'li 36 gence işkence yapıldığı öğrenildi. Gençlerin devlet yetkililerince tehdit edildiği de belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri üyelerine dönük İstanbul merkezli başlatılan soruşturma kapsamında 8 Kasım'da 36 kişi gözaltına alındı. Dün adliyeye götürülen 36 kişinin gözaltı süreleri, 4 gün daha uzatıldı. 

KAMERASIZ ODADA İŞKENCEYE UĞRADI!

Gözaltında bulunan gençlerden Metin Yılmaz’ın, adliyeye götürüldükten sonra getirildiği emniyette çıplak arama uygulamasını reddettiği için kamerasız bir odada vücudunda iz kalmayacak şekilde işkenceye maruz bırakıldığı belirtildi. Yılmaz’ın şu an yürümekte zorluk çektiği öğrenildi.

'MUAYENE EDİLMEDEN HASTANEDEN ÇIKARILDILAR'

Avukatlar, sağlık raporu için hastaneye götürülen gençlerin, sevk sırasında kelepçelerinin aşırı sıkılmasından dolayı bileklerinde morluklar oluştuğunu aktardı. Bunun üzerine rapor almak isteyen gençlerin doktor tarafından odadan çıkarıldığı belirtildi. 

Avukatlar, kelepçe nedeniyle oluşan izlerin raporlanmadığını ve muayeneye edilmeden hastaneden çıkarıldıklarını belirterek, yaptıkları bütün uyarılara rağmen müvekkillerinin ters kelepçeyle adliyeden çıkarıldıklarını söyledi. 

TEHDİT

Gençlerin, 'devlet yetkilisi' olduğunu söyleyen, polis olmayan kişilerce 'sohbet' için çağrıldıkları ve tutuklamayla tehdit edildikleri da öğrenildi.