Gözaltına alınan 18 kişinin avukata erişimi yasaklandı

Amed merkezli olmak üzere birçok kentte HDP, DBP, ESP ve PSK'lileri hedef alan operasyonda gözaltına alınan 18 kişi için avukat kısıtlaması getirildi.

İktidara bağlı Türk yargısının talimatıyla Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler Amed, İzmir, Antalya ve Mardin'de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

HDP, DBP, ESP ve PSK'li siyasetçiler ile birlikte sendikacıların hedef alındığı operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında bir Barış Annesi de var.

Polis baskın sırasında terör estirdi, evleri yağmaladı. Gözaltına alınanlar şöyle: HDP Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri Mehmet Asana, Şeyhmus Yavuz, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Nasır Yelter ile İlçe Yöneticisi Hüseyin Baran, HDP Bismil İlçe Eşbaşkanı Şakir Demir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri Yasemin Akengin, Mehmet Ali Alkan, Mehmet Süslü ve Abdullah Dengiz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)  Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Arzu Koç, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eş başkanı Baki Öndeş, Barış Anneleri Meclis üyesi Vesiye Yiğit, TUAYDER Yöneticisi Şehrat Uyanık ve Nazife Yiğit.

Gözaltı gerekçesi açıklanmazken, 18 kişi için savcılık kararıyla 24 saat süreyle avukat kısıtlaması getirildi ve avukatların müvekkilleri ile görüşmesi engellendi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, saat 17.30'da SES Amed Şubesi önünde açıklama yaparak, gözaltılara tepki göstereceklerini duyurdu.