Gözaltına alınan öğrencilerden 2’si tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi kayyım rektörü Naci İnci’nin haklarında suç duyurusunda bulunması ardından gözaltına alınan 10 öğrenciden 2’si tutuklandı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum olarak atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin atamasına karşı dün düzenlenen protesto eyleminde 4 öğrenci gözaltına alındı.

Gözaltı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın öğrencileri “terörist” olarak hedef göstermesine ardından üniversitenin Güney Kampüsü önünde toplanan üniversiteli öğrenciler, sloganlar eşliğinde düzenledikleri yürüyüşle gözaltı ve hedef göstermeyi protesto etti.

Daha sonra tekrar Güney Kampüs önene gelerek oturma eylemi düzenleyen öğrencilerin etrafı polis tarafından ablukaya alındı. Burada da ilk belirlemelere göre en az 6 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öğrencilerden Muhammed Çelik, İsmail Gürler ve Deniz Çakan emniyetteki ifade işlemlerinin ardından hastane kontrolleri sağlanarak serbest bırakıldı. Geriye kalan öğrencilerden Enis Berke Gök, Nazmiye Gizem Sert, Eftelya Koyuncu, Mehmet Velat İnci, Kaan Bozgül, Elif Bayburt ve Caner Perit Özen ifadeleri alınmak üzere gece boyunca gözaltında tutuldu.

KAYYUM SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   

Gözaltında bulunan öğrenciler hakkında kayyım rektör Naci İnci’nin öğrencilerin kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu öğrenildi. Emniyette öğrencilerin, “hakaret etmek”, “kamu malına zarar vermek”, “toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet etmek” ve “görevli memura görevini yaptırmamak” iddiasıyla ifadelerini alındı. Öğrenciler, gün içinde ifadeleri alınmak üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

3 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

Burada savcılıkta ifadeleri alınan öğrencilerden Koyuncu, Sert, İnci ve Bozgül adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Enis Berke Gök “Kamu malına zarar vermek” ve “Toplantı ve gösteri kanuna muhalefet etmek”ten, Elif Bayburt ve Caner Perit Özen de “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek” gerekçesiyle tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimliğe sevk edilen  Elif Bayburt adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen ise tutuklandı.

Savcılıkta adli kontrol şartıyla serbest bırakılan öğrenciler,  Çağlayan Adliyesi önünde arkadaşları tarafından alkışlarla karşılanırken, 2 arkadaşlarının tutuklanmasını sloganlarla protesto etti.

'YILMAYACAĞIZ'

Savcılık tarafından tutuklama talebiyle sevk edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Boğaziçi öğrencisi Elif Bayburt, " Yılmayacağız, direnişe devam" mesajını verdi.

https://anfturkce.com/guncel/gozaltilari-protesto-eden-en-az-5-ogrenci-gozaltina-alindi-161934