Gözaltındaki gazeteciler: Suç uydurma süreci başladı

Amed’de 8 Haziran’dan bu yana gözaltında tutulan gazeteciler, bu sürecin “delil uydurma sürecine evrilmeye” başladığı tepkisinde bulundu.

Özgür basına yönelik Amed merkezli olarak 8 Haziran’da yapılan baskınlarda 20’si gazeteci 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Gazeteciler 7 gündür İl Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutuluyor.

Gözaltındaki Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, gözaltı sürecine ilişkin bir mesaj gönderdi.

Bu mesajı gözaltındaki tüm gazeteciler adına gönderen Altan şunları yazdı:

"Uzun gözaltı süreci işkenceye ve cezalandırmaya dönüştü. Süreç, delil uydurma sürecine evrilmeye başladı. 8 gün değil 80 gün de geçse gazetecilik faaliyetlerimiz dışında bir şey elde edemeyeceksiniz, bu yüzden dosya savcısına sesleniyoruz; elinizde ne varsa görmek ve yüzleşmek istiyoruz. Siz de bu süreci daha fazla uzatmayın. Aksi takdirde töhmet altında kalıyorsunuz. 'Acaba delil mi uyduruluyor' diye bir kanaat oluşmaya başlıyor. Biz gazeteciyiz ve gazetecilik faaliyeti dışında hiçbir suç işlemedik. Bu nedenle bir an önce serbest bırakılmayı talep ediyoruz. Bu vesileyle kaç gündür bizleri yalnız bırakmayan, desteğini esirgemeyen tüm meslektaşlarımız ve basın meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. 'Dayanışma büyütür' diyoruz."

 

Gözaltındaki 22 kişinin isimleri şöyle: DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Lezgin Akdeniz, ve Kadir Bayram ile ile yurttaşlar Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen.