Grup Yorum'dan Gökçek'in cenazesi için çağrı

Grup Yorum, İbrahim Gökçek’in cenazesine yönelik AKP faşmizminin ne kadar rezillik, ahlaksızlık varsa yaptığını söyledi, kamuoyuna Gökçek’in mezarına gitme çağrısı bulundu.

Grup Yorum, ölüm orucunda yaşamını yitiren üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesine yönelik saldırılara ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu.

'HALKIN SESİ İÇİN ŞEHİT DÜŞTÜ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
AKP faşizminin polisleri ve ağzı salyalı faşist sürüsü, İbrahim’in şehitliğinin ardından halk kültüründe yeri olmayan ne kadar rezillik, ahlaksızlık varsa yaptılar. Gazi Mahallesi’nde yapılmak istenen törene gaz bombalarıyla saldırdılar, cenazemizi kaçırdılar, Kayseri’de mezarı başında bir türkü söylenmesine bile tahammül edemediler. Karşımıza çıkmaya cesareti olmayan sivil faşist sürüsü, şimdi de İbrahim’in cesedini topraktan çıkartıp yakmakla tehdit ediyor. Hangi kitapta yazıyor cenaze yakmak? Biz halkız ve halkın kitabında yazmıyor. Bu ahlak faşizmin ahlakıdır. İbrahim, hiçbir değer, hiçbir yasa tanımayan insanlık dışı bu sisteme karşı türküler söyledi, halk kültürüne sahip çıktı ve bu yüzden susturulmak istendi. Halkın sesi hiç susmasın diye şehit düştü, İbrahim. Kemikleri toprağa karışacak belki ama adı, düşleri, türküleri yüz yıllar boyu halkın bağrında yaşayacak."

ÇAĞRI

Açıklamada sanatçılara, milletvekillerine, demokratik kitle örgütlerine harekete geçme çağrısında bulunuldu.
Kayseri Valiliği, AKP Genel Merkezi, Kayseri il ve ilçe binalarının aranıp, bu tehditlere son verilmesini isteyen Grup Yorum, Kayseri’deki dinleyicileri ve demokratik kitle örgütlerine de Gökçek’in mezarına gitme çağrısı yaptı.