Grup Yorum üyelerinin 'taburcu' kararına Bakanlık itiraz etti

Açlık grevinde olan Grup Yorum üyelerine ilişkin taburcu kararı verilmesine rağmen, hastaneden çıkmalarına izin verilmedi. İçişleri Bakanlığı'nın itirazının buna engel olduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre avukatların zorla yatış kararına itirazı üzerine, bu karar kaldırıldı.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde altı gündür tutulan İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, taburcu kararına rağmen saatlerce hastanede tutulmaya devam etti. 

Arkadaşları saatlerce, ölüm orucu grevcilerinin çıkmalarını bekledi. Gökçek’in bulunduğu beşinci kat ile Bölek’in bulunduğu üçüncü kat polis ablukası altına alındı. Avukatlar da neden taburcu işleminin yapılmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Ancak daha sonra ANF'nin elde ettiği bilgilere göre İçişleri Bakanlığı taburcu kararına itiraz ettiği için, Grup Yorum üyelerinin çıkmalarına izin verilmedi. 

İbrahim Gökçek 273 gündür, Helin Bölek ise 270 gündür açlık grevinde bulunuyor.

KOÇAK HASTANEDEN KAÇIRILDI

Öte yandan adil yargılanma talebiyle ölüm orucunun 255'inci gününde zorla müdahale edilen Mustafa Koçak'ın ailesine ve avukatlarına haber verilmeden adeta kaçırılarak başka bir hastaneye sevk edildiği bildirildi. Bu olay yerel saatle 18.40'ta yaşandı. Koçak'ın hangi hastaneye götürüldüğü açıklanmadı.