Gülsüm Elvan: Ağlamayacağım, isyan edeceğim

Gezi Direnişi sırasında polisin katlettiği Berkin Elvan anıldı. Anmada konuşan Anne Gülsüm Elvan, "Ağlamayacağım bugün, isyan edeceğim" dedi.

Gezi Direnişi sırasında polisin katlettiği çocuk yaştaki Berkin Elvan, 6'ıncı ölüm yıl dönümünde Şişli'de bulunan Feriköy Mezarlığı'nda anıldı. Anmaya Elvan Ailesi'nin yanı sıra avukatları, HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Ahmet Şık, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kafancıoğlu ile çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi  katıldı. Feriköy Mezarlığı’nın giriş kapısını ablukaya alan polislerin ise anmaya gelenlerin üstünü araması tepki çekti.

ANNE ELVAN: AĞLAMA GÜNÜ DEĞİL

Güçlükle ayakta duran Anne Gülsüm Elvan'ı, koluna giren kadınlar sakinleştirdi. Çocuğunun mezar taşına başını yaslayan Elvan, "Çocuğum, bugün ağlamayacak annen. Bugün ağlama günü değil. Annen isyan edecek bugün. Sana ve adalete açım" dedi.

BABA ELVAN: ÜLKEDE ZULÜM SÜRÜYOR

Baba Sami Elvan da ülkede adaletsizliğin ve zulmün  devam ettiğini vurguladı. Berkin ve katledilen  tüm çocukların barışın, demokrasinin, kardeşliğin ve özgürlüğün simgesi olduğunu ifade eden Baba Elvan, şöyle konuştu:

'ASIL TERÖRİSTİN KİM OLDUĞU BELLİ'

“Geçmişte yaşadığımız hukuksuzluklar bugün hâlâ devam ediyor. Grup Yorum üyelerini gözaltına almak, darp etmek ne anlam ifade ediyor? Ben 83 milyon insana sesleniyorum buradan: Benim çocuğum  terörist değil, asıl teröristlerin kim olduğu açık ve net. Biz adalete aç bir aileyiz. Bu ülkede bizim gibi binlerce aile var. Umudumuzu yüksek tutmamız ve mahkemelere sahip çıkmamız lazım. Benim çocuğum şu an neden burada? Şu an seçme ve seçilme hakkı 18 yaşına düştü. Benim çocuğum şu an yaşamış olsaydı belki de Meclis'te insan haklarını savunurdu. Kim buna mani olabilir? Bir tetikçi mani olabiliyor işte bu ülkede. 18 Mart'ta duruşmamız var. O mahkemeden bir şey beklemiyorum ama desteğinizle, azmimizle çocuklarımıza ve insanlarımıza emsal olması için desteğe ihtiyaç var. İnanın ki çok ihtiyacımız var. O katilin alacağı ceza toplumu ilgilendiriyor. Ona şunu söylemek istiyorum: Evine götürdüğün ekmek kanlı ekmek!"
Avukatlar Can Atalay  ile Çiğdem Akbulut ise Berkin Elvan'ın 18 Mart'ta Çağlayan'da görülecek duruşmasının önemine değinerek, katılım çağrısı yaptı.