Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi karantinaya alındı

Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutuklu Mustafa Geylani, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde koronavirüs salgının tespit edildiğini ve bunun üzerine cezaevinin karantinaya alındığını söyledi.

Hakkında açılan bir davanın duruşmasına katılmak üzere bir ay önce Elazığ 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sevk edilen tutuklu Mustafa Geylani, cezaevinin tespit edilen koronavirüsünden kaynaklı karantinaya alındığını duyurdu. Bir aydır Gümüşhane’de olan Geylani, durumlarını telefonla konuştuğu ağabeyi Fahir Geylani’ye iletti.

Kardeşinin tek kişilik hücrede tutulduğunu kendilerine aktardığını dile getiren Fahir Geylani, "Kardeşim, Gümüşhane'ye görülecek bir dava için götürüldü. Ardından bir aydır tek kişilik hücrede tutuluyor. Haberlerde gösterilen cezaevinde dezenfekte yapılıyor bilgisinin kesinlikle yalan olduğunu söyledi bize. Dezenfektan ve temizlik malzemeleri ile sebze, meyve verilmiyormuş. 51 yaşında olan kardeşim kalp hastası, geçen sene anjiyo oldu. Cezaevinin karantinada olduğunu da söyledi. Kantinden kağıt bile verilmiyor. İnsanlar ölüme terkediliyor. Ayakta sayım dayatması yapılıyor. Koruyucu herhangi bir önlem yok. Acil bir şekilde yardım edilsin" diye konuştu.

Endişelerinin giderilmesi için başvurdukları resmi kurumların kendilerine dönüş yapmadığını vurgulayan Geylani, tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.