Güney Heyeti: Efrin yalnız değildir

Dayanışma amacıyla Efrîn'e gelen Güney Kürdistan Parlamentosu heyeti, Efrîn zaferinin tüm Kürdistan’ın zaferi olacağını belirterek, “Rojava ve Kuzey Suriye’ye destek görevimizdir” dedi.

Türk devleti ve bağlı terör gruplarının saldırıları altındaki Efrîn ile dayanışmak amacıyla kente gelen Güney Kürdistan Parlamentosu parlamenterlerinden oluşan heyet, basın açıklaması yaptı. Demokratik Özerklik Yönetim binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya Özerk Yönetim eş başkanları Hêvi Mıstefa ve Osman Şêx İsa, PYD Eş Başkanı Eyşe Hıso, Yasama Meclisi Eş Başkanı Mıhemed Seid Yûsıf, Efrîn Kantonu Meclis Eş Başkanı Mistefa Hesen, TEV-DEM Eş Başkanı Daliya Henan ve onlarca basın mensubu katıldı.

Özerk Yönetim Eş Başkanı Hêvi Mıstefa, Efrîn’in devam eden saldırılara karşı tarihi bir direniş sergilediğini belirterek, “Güney Kürdistan Parlamentosunun ziyareti tüm dünyaya Efrîn halkının yalnız olmadığını göstermiştir” dedi.

'4 PARÇA KÜRDİSTAN'IN ZAFERİ OLACAK'

Daha sonra konuşan heyette yer alan parlamenterler, Efrînli yurttaşların direnişlerinin düşmanların tüm tekniklerinden daha güçlü olduğunu dünyaya gösterdiğini belirterek, Efrîn zaferinin dört parça Kürdistan’ın zaferi olduğunu vurguladı. Kürt taraflarının birliğine en fazla ihtiyacın duyulduğu bir dönemden geçildiğini belirten heyet üyeleri, Güney Kürdistan parlamentosunun gerekli tüm yardımları yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

'DESTEK GÖREVİMİZDİR; GİRİŞİMLERDE BULUNUYORUZ'

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan heyet üyeleri, şu anlık desteklerinin manevi ve siyasi boyutta kaldığını ancak tüm güçleri ile Efrîn'e yönelik ambargonun kaldırılması için girişimlerde bulunduklarını ve uluslararası güçlere Türkiye’nin saldırılarına karşı tutum almaları yönünde çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Türkiye’nin Hewler Büyükelçisi’nin parlamentoya yönelik tehditlerine de değinen heyet üyeleri, parlamentonun Güney Kürdistan’da yaşayan bütün halkları temsil ettiğini ve kanunları çerçevesinde hareket ettiğini belirterek, Rojava ve Kuzey Suriye’ye destek vermenin görevleri olduğunu kaydetti.