Güney Kürdistanlı bir grup genç, HPG saflarına katıldı

Güney Kürdistanlı gençler, Komalên Ciwan’ın başlattığı “Serî Hilde” kampanyası kapsamında gerilla saflarına katıldı.

Kürt Halk PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için Komalên Ciwan’ın başlattığı “Serî Hilde” hamlesi kapsamında Güney Kürdistanlı bir grup genç HPG saflarına katıldı. HPG saflarına katılan gençler verdikleri mesajla, gençlere katılım çağrısında bulundu.

Gençler adına açıklamayı Pezend Yarisanî yaptı.

“Başûrlu gençler olarak son süreçte yaşanandan sona HPG’ye katılmaya karar verdik. Halkımıza dönük saldırılar karşısında sessiz kalamazdık. Saldırılara karşı en güçlü mücadele ve direnişin olduğu yer dağlardır. Kürt halkının düşmanları Önder Apo’yu etkisiz kılmak istiyor. 19 yıldır ağırlaştırılmış tecrit altında tutuluyor. Biz Başûrlu gençler olarak Önder Apo’ya sahip çıkmaya davet ediyoruz. Önder Apo’yu özgürleştirmek için her şeyi yapacağız” diyen Yarisanî Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt halkının özgürlüğü olduğunu söyledi.

Güney Kürdistan’daki ekonomik kriz, referandum sonrasında yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Yarisanî, “Referandum sonrasında yaşananların hiçbir biri Küt halkına faydası olmadı. Sorumlusu da siyasi parti temsilcileridir. Yanlış siyaset yürütenler halkımızın umutlarını da kırdılar. Bu yanlış siyasetin de karşısında duracağız. Gençlere çağrıda bulunuyoruz gelin gerilla saflarına katılın.

Birkaç gün önce de bir grup Başûrlû genç gerilla saflarına katılmıştı ve çağrıda bulunmuştu. Bugün bizler gerilla saflarına katıldık” dedi.