Güney Kürdistanlı bir heyetten Leyla Güven’e ziyaret

Aralarında siyasetçiler ve akademisyenlerin olduğu Güney Kürdistanlı bir heyet, 125 gündür açlık grevindeki Leyla Güven’i ziyaret etti.

Federe Kürdistan Bölgesi’nden Siyaset Akademisi Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Hekîm Ebdulkerîm ve Şoreş Xidir, Hewrem Platformu üyesi Hilal Şewket, Emekçi Parti Yönetim Kurulu üyesi Bextiyar Mustefa, Leyla Güven’i evinde ziyaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 125 gündür açlık grevinde.

Başlangıçta heyette yer alan Tevgera Azadi Yönetim Kurulu üyesi Ronak Mecîd, Habur Gümrük Kapısı’nda geçişine izin verilmemesi üzerine ziyarete dahil olamadı.

Heyete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Feleknas Uca da eşlik etti.

Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan’dan bilgi alan heyet, Hewlêr’de 112 gündür aynı taleple açlık grevinde olan HDP üyesi Nasır Yağız’ın gönderdiği mesajları paylaştı.

Leyla Güven ile selamlaşan heyet, üzerinde “Jinên Hewramî” (Hewramî kadınlar) yazılı Hewramî kadınlarından gelen bir şal ile Puşîyi hediye etti.

Güven heyete teşekkür ederek, “Devrim bedelsiz olmaz. Bu eylem Kürt ulusal birliğine vesile olmalıdır. Nasır hevale iyi bakın” dedi.

Güven, sağlık sorunlarından dolayı konuşmasını sürdürmekte zorlandı.

Heyet, daha sonra HDP milletvekilleri Dersim Dağ’ın 3 Mart’ta başlattığı, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın 8 Mart’ta dahil olduğu açlık grevi eylemini ziyaret etti. Bu açlık grevi HDP il binasında devam ediyor.


Güney Kürdistanlı heyet, HDP’li milletvekillerinden Öcalan üzerindeki tecrit ve açlık grevi eylemlerine ilişkin bilgi aldı. Heyet, her iki ziyaretin ardından kentten ayrıldı.