Günün öne çıkan haberleri

1 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberleri derledik...

Azad, 2 yıl önce gerillaya katılan bir Kerküklü. Türk sömürgeciliğinin Güney Kürdistan’daki hakimiyeti ve siyasi yapıların kayıtsızlığını kabullenememiş.

İsviçre Federal Konseyi, iç savaş ve çatışmalı bölgelerde rol oynayan ülkelere savaş malzemesi satışının onaylanmasını öngören yasa tasarısını reddetti.

Avrupa ülkelerindeki popülist ve milliyetçi hareketlerin vardığı güce dikkat çeken Fransa Cumhurbaşkanı, 1930’lu yıllara benzer bir durumun yaşandığı uyarısını yaptı.

 

Amed'in kırsal kesiminde operasyon yürüten Türk devlet güçlerinin 107 eve baskın düzenlediği bildirildi.

KCK Yürütme Konsey Eşbaşkanlığı, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü kutladı. Kobanê için yapılan eylemleri hatırlatan KCK, ‘’1 Kasım 2014 günü yapılan bu dayanışma ve destek DAİŞ'in sonunun başlangıcı olmuştur’’ dedi. 

KNK, Türk devletinin DAİŞ çetelerinin imdadına yetiştiğine dikkat çekerek, "Kobanê ve Rojava’ya yönelik vahşi saldırılarına karşı duralım" çağrısında bulundu.

Êzidîler, KDP'li kaymakam ve meclis üyelerini Şengal'e almadı, "İhanetçileri istemiyoruz" dedi.

Avrupa'da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Dünya Kobanê Günü'nü kutladı, işgalci saldırılarını sürdüren Türk devletini protesto etti.

İşgalci Türk devletinin Girê Spî’ye yönelik düzenlediği saldırılarda bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

DAİŞ’e karşı ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon, Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırıları ardından gerilimi düşürmeye çalıştıklarını iddia etti.

Qamişlo’nun Tirbesiye ilçesinde, onbinlerce kişi sokaklara çıkarak Türk işgal saldırılarını protesto etti.