Günün öne çıkan haberleri

2 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Karayılan, “Kürdistan somutunda 21. yüzyıl gerilla modelini ve çizgisini geliştiriyoruz. Kararlılığımız ve ısrarımız çok net ve keskindir” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Öcalan’a yönelik tecridin Kürt halkının kazanımlarına yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı. Bilgen, CPT ve bağlı olduğu mekanizmaların da bu suça ortak olduğunu kaydetti.

Türk devletinin Kobane başta olmak üzere Rojava’ya yönelik işgal saldırılarına karşı Avrupa’nın birçok ülkesinde protesto eylemleri düzenlendi. Eylemlerde, Batılı hükümetlere de tepki gösterildi.

Amed'de yaşayan Emekli Ziraat Mühendisi Ahmet Kasımoğlu, 14 yıl süren bir araştırmanın sonucunda 20 binden fazla Kürtçe bitki ismini bir sözlükte topladı. 

PKK Yürütme Komitesi, HPG ve YJA Star komutanlarından Delal Amed ve Azê Malazgirt ile “Besta şehitlerini” andı.

Erdoğan'ın tehditlerinin ardından, ÖSO gruplarının, Nusaybin'de yer alan askeri karargaha yerleştirildiği belirtildi.

YPG Basın Merkezi, Efrin’in Şêrawa ilçesinde düzenlenen eylemde 5 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

TEV-DEM Diplomasi Komitesi Üyesi Salih Müslim, Türk devletinin DAİŞ'i koruduğunu ve Kürtlerin kazanımlarını hedef aldığını söyleyerek, "Kazanımlarımızı korumak için direnişte ısrar edeceğiz" dedi.

Uluslararası koalisyon güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD), işgalci Türk ordusunun saldırılarda bulunduğu Kobanê ve Girê Spî’de devriye attı.

Gerilla güçlerinin 22 Ekim günü Güney Kürdistan’ın Lêlikan tepesine Türk işgal güçlerine yönelik düzenlediği eylemde kaldırılan silahların görüntüleri de yayınlandı. Eylemin detaylı görüntüleri daha önce yayımlanmıştı.

İşgalci Türk devleti, Qamişlo’nun Tirbespiyê ilçesine bağlı bir köye ateş açtı, bir kişi yaralandı.

Washington yönetimi, İran’a yönelik Pazartesi günü yaptırımların yeniden başlayacağını resmen doğruladı.