Günün öne çıkan haberleri

4 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

HPG Merkez Karargah Komutanlık üyesi Bahoz Erdal, Türk devletinin Kürdü bitirmek istediğini belirterek, “Halkımız uzun süreli ve zorlu bir mücadeleye hazırlamalıdır. Kürdistan’da işgal olduğu sürece, direniş de sürecektir” dedi.

ABD’nin İran’a yönelik ikinci ve son dalga yaptırımları Pazar akşamı yürürlüğe giriyor. İran ile kim iş yaparsa Amerikan yaptırımlarına maruz kalabilir.

ABD yönetiminin Venezuela’ya yönelik ambargosu derinleşirken, 2017’nin başından beri bu ülkeden komşu Peru’ya 550 bin Venezuelalının ulaştığı bildirildi.

HPG Askeri Konsey üyesi Numan Amed'den etkilenerek gerilla saflarına katılan ve doktorluk yapan Silav Newal, "Yaralı arkadaşların tedaviden sonra iyileştiğini görmek bana moral veriyor" diyor.

Av. Reyhan Yalçındağ, HDP eski Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 7 milletvekili için AHİM'e 5 başlık altında yaptıkları başvurunun yakın zamanda karara bağlanacağını söyledi.

Kirmanşan’ın Salas ilçesine bağlı Şêx Sela’da İran güçlerince yaralanan 1 kolber daha yaşamını yitirdi.

HPG gerillaları Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Elişer tepesine konumlanan askerlere yönelik eylem düzenledi. Eylemde askerlerin konumlandığı mevzi ve barınaklar vurulurken, ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemedi.

Rehin tutulan seçilmişler, 4 Kasım Darbesi'nin Kürt halkını ve demokratik siyaseti bitiremediğine; devletin daha çok çürüdüğüne dikkat çekerek, direnişin zaferi getireceği mesajını verdi. 

İHD'nin bir önceki eş genel başkanları Öztürk Türkdoğan ile Eren Keskin yeniden seçildi. 

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan 85 yaşındaki Sise Bingöl, yoğun tepkiler ardından hastaneye yatırıldı.

Dêra Zor'da QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında yaşanan çatışmalarda en az 31 çete mensubu öldürüldü, çetelere ait 2 araç da imha edildi.