Günün öne çıkan haberleri

7 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

AKP’nin İttihat Terakki’nin devamı olduğunu söyleyen Elizabet Gewriye, “Yeni katliamlar yaparak Kuzey Suriye’yi işgal etmek istiyor” dedi.

Sisê Bingöl, ileri yaşına rağmen cezaevinde tutuluyor. Ağır hastalıkları var. “Öleceksem kendi köyümün topraklarında öleyim” diyor. İHD, Sisê ananın tahliyesi için imza kampanyası başlatacak.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde rehin tutulan ve aralarında gazeteci Kibriye Evren'in de bulunduğu 10 kadın hakkında Kürtçe şarkı söyledikleri gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatıldı.

Lice'ye bağlı 73 mahalle ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede özel birliklerin katılımı ile operasyon başlatıldı.

Gerillalar Çele’ye bağlı  Tepê Sor’daki İşgalci Türk ordusuna yönelik eylem gerçekleştirdi. 3 mevzinin imha edildiği eylemde, tespit edilen 2 asker öldürüldü.

Hesekê’de sağanak yağış sonucu Erişê Kampı'nda çadır çöktü ve bir kadın yaşamını yitirdi.

Strasbourg Eylem Komitesi, AK önünde düzenlenen eyleme katılım çağrısı yaptı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: ABD’nin aldığı bu mesnetsiz karar Önder Apo’ya yönelik komplonun devamı niteliğindedir. Önder Apo’ya yönelik komplonun parçası olarak gerçekleşen saldırıya karşı halkımız ve demokrasi güçleri derhal ayağa kalkmalıdır.