Günün öne çıkan haberleri

15 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Amed Tabipler Odası Başkanı Dr. Şerif Demir, AKP'nin sağlık çalışanlarına yönelik düzenlemeyle hekimlere yapmaya çalıştığını, yarın diğer meslek gruplarına da dayatacağını söyledi.

İdam edilişlerinin yıl dönümünde Seyit Rıza ve arkadaşlarını saygıyla anan KCK, “gençliği ve tüm Kürdistan halkını bu atalarının izinden yürümeye çağırıyor; onların özlemlerini gerçekleştirme sözümüzü bir daha yineliyoruz” dedi.

Medya Savunma Alanları Sevk-İdare Komutanlığı, işgalci Türk ordusunun verdiği ağır kayıpları gizlemek için yalan haberlere başvurduğunu ifade etti. Halkı yalan haberlere karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Dünyada Türk devletinden sonra PKK’yi yasaklayan ilk ülke olan Almanya’nın Türkiye ile kirli ittifakı İttihat ve Terakki’den beri sürüyor. NATO üyeliği sonrasında Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler artarak devam ediyor.

İşgalci Türk ordusu, dün Metina alanında gerçekleştirdiği bombalama sonucu 3 sivili katletti.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Münih’te düzenlenen gösteriye katılan Kürt aktivist Ahmet Çakmak’a, 1000 Euro para cezası verildi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mazlum Doğan’ın annesi Kebire Doğan için kurulan taziyeevini ziyaret etti.

Avrupa Adalet Divanı, AB’nin 2014-2017 yılları arasında PKK’yi ‘terör örgütleri listesine’ almasına dair kararlarının yeterli argümana dayanmadığına hükmederken, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın 2013’teki tarihi barış çağrısına yer verilmesi dikkat çekti.

Fırat Bölgesi aşiretleri, QSD'yi desteklediklerini, Türk devletinin oyunlarına gelmeyeceklerini açıkladı.