Günün öne çıkan haberleri

20 Kasım 2018, saat 19:00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Sürgünde yaşayan Kürt basın emekçisi kadınlar, Belçika’da düzenledikleri konferansın ardından ROJIN’ın (Yekîtiya Rojnamevanên Jinên Kurdistanê) kuruluşunu ilan etti.

Erdoğan rejiminin Almanya’da uyuyan hücrelerinin bulunduğunu söyleyen NATO’da görevli eski subay Cafer Topkaya “Güvenilir bir kaynak bana SADAT’ın Almanya’da operasyonlar yapmaya hazırlandığını aktardı” dedi.

Adana Mor Dayanışma üyeleri, tüm kadınların hakları ve hayatları için 25 Kasım'da tek ses olup alanlara akması gerektiğini belirtti.

Babası Küba Sinema Akademisi kurulunda, kendisi de Rojava Film Komünü'nde yer alan Alberto Garcia, amaçlarının "elitist sinema"ya karşı "farklı coğrafyalardaki insanların hikayesini birbirine anlatan halkçı sinema" olduğunu söyledi.

Eski YEK-KOM başkanlarından Mehmet Demir: İlk derneğimizi 1979’un sonu 80’in başında Köln’de kurduk. İkinci derneğimizi 1980’de Diusburg’ta, üçüncüsünü Bochum’da, dördüncüsünü ise Nürnberg’te kurduk. Ondan sonra da yaygın bir örgütlenme sürecine girdi.

YPG Basın Merkezi, Efrîn kent merkezinde çetelere ait bir noktaya düzenlenen eylemde, 3 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

KCDK-E, Avrupa Adalet Divanı'nın kararına dikkat çekerek, Avrupa Birliği, Avrupa kurumları ve devletlerin bu kararın gereğini yapmasını istedi. Halk da kararın hayata geçmesi için mücadeleye çağrıldı.

Ölüm orucundaki MLKP'li tutsaklar Kadir Karabak ve Esat Naci Yıldırım'ın durumu ağırlaşıyor. Avukatlar hem tutsaklar hem de cezaevi müdürüyle görüştü.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın başvurusuna yönelik kararında, Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğine hükmetti.

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AİHM’in hakkında verdiği karara ilişkin yaptığı açıklamada, rehine pozisyonunun hukuken tescil edildiğini belirtti. Demirtaş, yargı üzerindeki vesayetin demokrasi için tehdit oluşturduğunu kaydetti.