Günün öne çıkan haberleri

1 Aralık 2018, saat 19:00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

İmralı'da 19 yıldır sistematik bir şekilde tecridin sürdüğüne dikkat çeken İHD Eşbaşkanı Eren Keskin, tecridin artık İmralı sınırlarını aştığını belirtti.

Amed’in Sur ilçesinin Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 3. yılını tamamlayarak, dünyada bir ilk olmayı da Türk devletinin hanesine yazdırdı.

Rusya ve İran'ın Türk devletini merkezi Suriye olan bir savaşa doğru ittiğini belirten MSD Eşbaşkanı Riyad Derar, Türk devletinin nihai hedefinin ise Suriye'yi parçalamak ve Suriye'den toprak koparmak olduğunu kaydetti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve 14 kadın, 10 günlük açlık grevine girdi.

Tevgera Azadi, partilerinin kapatılmasının işgalci Türk devletine yaradığına dikkat çekerek, "Irak ve Kürdistan bölgesindeki parti grupları buna karşı irade sahibi olup tutum göstermelidir. Irak hükümeti de sessiz kalmamalıdır" dedi.

İktisatçı Ramazan Tunç, "AVM'ler doğasından, kültüründen ve tarihinden uzak bir toplum yaratır. Daha çok borçlandırır; ihtiyaç dışı tüketim yaptırır" dedi.

Cumartesi Anneleri, devlet tarafından katledilen avukatları Şevket Epözdemir ve Amed Baro Başkanı Tahir Elçi’yi andı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması gerektiğini söyledi. Buldan, "Kürtler şimdiye kadar hiçbir yerde kaybetmedi, bundan sonra da kaybetmeyecek" dedi.

Fransa genelinde “Sarı Yelekliler” tarafından organize edilen eylemlere 100 bini aşkın kişi katıldı. Paris’te polisle çatışmalar yaşandı, 180'İ aşkın eylemci gözaltına alındı, onlarca kişi yaralandı.

PKK yasağının 25. yılı nedeniyle Berlin’de düzenlenen kitlesel yürüyüşte binlerce kişi Alman devletinin bütün yasaklarını deldi; “Bijî Serok Apo” sloganı attı, Öcalan fotoğrafı taşıdı, PKK, YPG/YPJ bayraklarını açtı.