Günün öne çıkan haberleri

2 Aralık 2018, saat 19:00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Efrîn’deki etnik temizlik ve demografik değişikliğin ele alındığı uluslararası forum, Qamışlo’nun Amûde ilçesinde yapılıyor.

 

HDP MYK üyesi Zübeyde Zümrüt, 31 Mart yerel seçimlerine giderken hangi politikalarla ve nasıl bir örgütlenme tarzı ile hazır olduklarını söyledi.

BM’nin İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Marck Lowcock, Yemen ziyareti sonrasında yaptığı açıklaada, "Yemen büyük bir felaketin eşiğinde” dedi.

Katalan yöneticiler Jordi Sanchez ve Jordi Turull, İspanya adaletinin uyguladığı muameleyi protesto etmek amacıyla Cumartesi günü açlık grevi başlattı.

HDP'li Ayşe Acar Başaran, Türkiye’deki tüm siyasi partiler, yerel seçimlere kadroları ve örgütleri ile hazırlanırken, HDP'nin gözaltı ve tutuklamalarla seçim çalışmalarından bertaraf edilmek istendiğini belirtti.

30 Kasım günü, Bilbilê ilçesine bağlı Heyama köyünde konumlanan Feylaq el-Mecid çete grubuna yönelik YPG savaşçıları tarafından düzenlenen eylemde 3 çete öldürüldü.

Amed'in Lice ve Hani ilçelerine bağlı 37 köy ve mezrada askeri operasyon gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

Derozor’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi'nde Hecin cephesinde QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devleti ile çeşitli tarihlerde yaşanan çatışmalarda şehit düşen gerillaların kimliklerini kamuoyu ile paylaştı.

 

HPG gerillalarından Kuzey ve Güney Kürdistan'da üç noktada eylem: 4 istihbaratçı, 8 asker ve 1 kontra öldürüldü.

Mersin'de  Öcalan üzerindeki tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için 3 günlük açlık grevi eylemine başlandı.