Güzel: Amed'de uyuşturucu devlet gözetiminde yaygınlaşıyor

HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, kentte uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını ve bunun devletin gözetiminde olduğunu açıkladı.

Amed'in Sur, Bağlar, Kayapınar, ve Yenişehir ilçelerinde uyuşturucu kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin HDP Amed Milletvekili Semra Güzel tarafından yazılı soru önergesi verildi.

'DEVLET GÜÇLERİ GÖZ YUMUYOR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmak üzere verilen önergede, şunlar kaydedildi:

"Sur ilçesinin Ali Paşa, İskender Paşa, Azizoğlu ve İsmet Paşa mahallelerinde uyuşturucu satışının artık ‘olağan’ bir hal aldığından şikâyet eden aileler güvenlik güçlerinin bu bölgelerde her gün devriye gezmesine rağmen söz konusu duruma tepkisiz kaldıklarını tarafıma aktarmışlardır.  

Bağlar ve Ergani ilçesinde de özellikle son birkaç yıldır uyuşturucu satışı tavan yapmış durumdadır.

Bölgede yaşayan yurttaşlar neredeyse her sokak başında bulunan uyuşturucu satıcılarının, güvenlik güçlerinin tepkisizliğinden kaynaklı bu işi artık açık açık yaptıklarını ifade etmektedirler. 

'SİYASET DIŞINDA HER ŞEY SERBEST!'

Uyuşturucu satıcılarını değil de onları şikâyet eden yurttaşların polis takibine takılıp gözaltına alınması geçtiğimiz yıllarda da farklı illerde yaşanan benzer durumlara ilişkin ortaya atılan vahim bir iddiayı tekrar gündeme getirmiştir. Şöyle ki; sokağa çıkma yasaklarının ardından Cizre’de uyuşturucu ve madde kullanımını artarak yaygınlaşmıştı. Okul önlerinde çocuklara verilen esrar ve uyuşturucuya sessiz kalan polislerin bunu şikâyet eden yurttaşlara, 'Siyaset dışında her şeyi yapmak serbest' dediği kaydedilmişti. 

Benzer durumun Sur ilçesinin yukarıda bahsi geçen mahallerinde yaşanmasıyla ortaya atılan bu vahim iddialar,  güvenlik güçlerinin tepkisizliğiyle birlikte daha da güçlenmiştir. 

Yine Bağlar ilçesinde yaşayan mahalle sakinleri önceden HDP’li gençlerin uyuşturucu satışına müdahale ettiklerini, satıcıların bu gençlerden çekindikleri için mahalleyi terk ettiklerini ancak gençlerin siyasi nedenlerle tutuklandıktan sonra uyuşturucu satıcılarının tekrar ortaya çıktıklarını ve bu durumdan duydukları endişeyi tarafıma bildirmişlerdir."