GUNDEM 14 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Uluslararası komplonun ideolojik, siyasi, askeri ve psikolojik düzeyde her alanda sürdüğünü belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, “Planlandığı şekilde hedefine ulaşmadığı ne kadar gerçekse sürmekte olduğu da bir o kadar doğrudur” dedi. 

- KCK Genel Başkanlık Konseyi, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı düzenlenen uluslararası komplonun yıl dönümünde herkesi komployu yenilgiye uğratana kadar direnişi yükseltmeye çağırdı.

- 15 Şubat Uluslararası Komploya ilişkin konuşan YJA-Star gerillası Canda Welat ve HPG gerillası Egîd Nûda, komployu yenilgiye uğratmak için sonuna kadar direneceklerini belirtti.

- Kurdistan’da yaşanan depremin bir felakete dönüşmesinin tek nedeninin yeterli ve zamanında bir müdahale olmamasına bağlayan Eksik, depremde yaşamını yitirenlerin ve yaralıların vebalinin AKP hükümetinde olduğunu söyledi.

- Temel ihtiyaçların karşılanmadığı Hatay’da salgın riskinin kapıda olduğuna işaret eden İTO üyesi Doktor Özgür Akbaba, “Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce sahra hastaneleri oluşturup, aile hekimlerini burada görevlendirmesi gerekiyor” dedi.

- Kuzey-Doğu Suriye Yerel Yönetimler ve Çevre Komitesi Yönetim Üyesi Şîlan Ehmed, 8 gündür deprem dolayısıyla yürüttükleri çalışmaları ve yeni afetler ile kaçak yapılara karşı yürütecekleri mücadeleye ilişkin sorularımızı yanıtladı.

- HDP Milletvekili Kemal Bülbül, büyük bir çaresizliğin hüküm sürdüğü deprem yıkımının altından “Birbirimize omuz, cesaret vererek çıkacağız” dedi ve uzun süreli dayanışmanın önemini vurguladı.

- Mültecilerin yağmacı olarak hedef gösterilmesini eleştiren HDP’li Veli Saçılık, halkın öfkesinin AKP’den uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyledi.