GUNDEM 15 ŞUBAT 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Bugün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komployla kaçırılmasının yıldönümü. Komplocu güçler birçok merkezde gerçekleştirilecek eylemler takip edilecek.

- İmralı sistemini geliştiren ve Kürt Halk Önderi’ni burada tutan esas gücün, kapitalist modernite güçleri olduğunu söyleyen Cemil Bayık, “İmralı, bir soykırım sistemi yeridir. Aynı zamanda direniş ve mücadele yeridir” dedi.

- “Önderliğimiz özgürleşmeden mücadelemiz sona ermeyecek. Çünkü halklarımızın özgürlüğü Önderliğimizin özgürlüğüyle bağlantılıdır” vurgusunda bulunan Nöbet Eyleminin tertip komitesinden Zülfü Bingöl,  eyleme gelen herkesi selamladıklarını ifade etti.

- Uluslararası komplocuların imha ve tasfiye için süre bile verdiğini ama hesaplarının tutmadığını belirten HPG komutanlarından Rojhilat, “Çünkü PKK’nin ideolojisi sağlam temeller üzerine kurulu” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplonun yıldönümüne ilişkin konuşan HPG ve YJA Star gerillaları; “Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak için amansız bir mücadele yürüteceğiz” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan'da yaşanan deprem ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- AKP’nin sağlıklı ve güvenli yaşam alanları sağlamak yerine ülke kaynaklarını, savaşa, yandaşa ve ranta aktarması, inşaat sektörünü ‘istismar’ etmesi, on binlerce insanın ölümüne neden oldu.

- Depremin ardından çok kısa süre içerisinde harekete geçerek kendi bölgelerindeki depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim kurumları kısıtlı imkanlarına rağmen Suriye’nin diğer bölgelerine yardım için harekete geçti.