Gürdeğir Ailesi şiddet uygulanarak gözaltına alındı

Gözaltında işkenceye uğrayan Sonuç Gürdeğir'in akrabalarının evine baskın düzenlendi, 3 kişi şiddet uygulanarak gözaltına alındı.

Bingöl merkeze bağlı Kadîmadrak (Kerpiksuyu) köyünde yaşayan Ahmet Gürdeğir (34), Hatun Gürdeğir (65) ve Ertan Gürdeğir’in (45) evlerine sabah saatlerinde asker ve polisler tarafından siyasi soykırım operasyonu düzenlendi. Baskın sırasında evlerin kapılarının kırıldığı ve tüm eşyaların dağıtıldığı belirtildi. Baskınlarda Ahmet Gürdeğir, Bermal Gürdeğir (18) ve Azad Gürdeğir (18) gözaltına alındı ve Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.  

Evlerine baskın yapılan Hatun Gürdeğir’in kızı Ayfer Gürdeğir, gözaltına alınan Azad Gürdeğir’in 5 polis tarafından saldırıya uğradığını aktararak, “Yeğenimi dövdükten sonra ters kelepçeleyerek yere yatırdılar. Ahmet Gürdeğir de polisin şiddetine maruz kaldı. Evde bizlere hakaret edip, küfür ettiler. Evde yaptıkları aramalarda bazı fotoğraflara ve kitaplara el koydular” dedi.

11 gün boyuncu gözaltında tutulan Sonuç Gürdeğir tutuklanmıştı. İnsan hakları ve hukuk örgütleri, Sonuç Gürdeğir'in gözaltında tutulduğu günlerde yoğun işkencelere maruz kaldığını açıklamıştı.